Jeśli w grę wchodzą tylko te dwa modele, to osobiście wybrałbym Audi Q4 E-tron. Po pierwsze bardziej mi się podoba, po drugie ma w swoim koncernie kilka "bliźniaków", co przekłada się na w sumie dużą ilość wyprodukowanych egzemplarzy, po trzecie podobno ostatnio oferowali na ten model dosyć duże rabaty.Hej,
witam wszystkich.
udało mi się przekonać żonę do elektryka.
Padło na te dwa modele.
Jakieś za i przeciw od doświadczonych użytkowników?![]()
No to jeśli faktycznie nie ma CCS-a, to w tej chwili nie kupiłbym nowego auta ze złączem CHAdeMO. W Polsce jest niezbyt wiele szybkich ładowarek przy trasach, a tych z CHAdeMO jeszcze mniej.UX300e ma CHAdeMO🙃
View attachment 12468
Wycinek z karty katalogowej, nie ma możliwości zmienić na mocniejszą ładowarkę AC. Pomimo ładnego wyglądu zalatuje trochę starością.No to jeśli faktycznie nie ma CCS-a, to w tej chwili nie kupiłbym nowego auta ze złączem CHAdeMO. W Polsce jest niezbyt wiele szybkich ładowarek przy trasach, a tych z CHAdeMO jeszcze mniej.
I tak by mu tego Lexusa nie sprzedali, bo w praktyce to wygląda tak, że idziesz do salonu Lexusa po elektryka, a wracasz z hybrydą - dużo się od ich doradców nasłuchałem jakie to elektryki są złe, patrząc na te ich specyfikacje to może i mają racje.Lexus odpada z powodu:
1. Jednofazowej ładowarki AC
2. Ultra wolnego ładowania DC. Oni tam piszą o 80min na naładowanie auta w trasie... Dla porównania koreańczyki mają poniżej 20min.
3. Złącza Chademo.
Więc zostaje Audi.
Jakiś lekarz, prawnik lub profesor.Jednofazowa ładowarka, Chademo i chłodzenie baterii powiewami leksusu brzmi naprawdę żałosnie. Kto to kupi?![]()
Audi Q4 to naprawdę fajne auto, tak jak napisał @Krzysztokrzyczy ceny są naprawdę bardzo rozsądne o czym możesz poczytać choćby tutajOk, bardzo Wam dziękuje.
Szkoda czasu na oglądanie tego ”luksusowego” CHR’a.