Audi Q4 E-tron czy Lexus UXE

Kubakrk

Nowy na Forum
Hej,
witam wszystkich.
udało mi się przekonać żonę do elektryka.
Padło na te dwa modele.
Jakieś za i przeciw od doświadczonych użytkowników? :)

KrzysztofFly

Pionier e-mobilności
Hej,
witam wszystkich.
udało mi się przekonać żonę do elektryka.
Padło na te dwa modele.
Jakieś za i przeciw od doświadczonych użytkowników? :)
Jeśli w grę wchodzą tylko te dwa modele, to osobiście wybrałbym Audi Q4 E-tron. Po pierwsze bardziej mi się podoba, po drugie ma w swoim koncernie kilka "bliźniaków", co przekłada się na w sumie dużą ilość wyprodukowanych egzemplarzy, po trzecie podobno ostatnio oferowali na ten model dosyć duże rabaty.

nnnnn

Pionier e-mobilności
UX300e ma CHAdeMO🙃
1691083019672.png

KrzysztofFly

Pionier e-mobilności
No to jeśli faktycznie nie ma CCS-a, to w tej chwili nie kupiłbym nowego auta ze złączem CHAdeMO. W Polsce jest niezbyt wiele szybkich ładowarek przy trasach, a tych z CHAdeMO jeszcze mniej.

nnnnn

Pionier e-mobilności
No to jeśli faktycznie nie ma CCS-a, to w tej chwili nie kupiłbym nowego auta ze złączem CHAdeMO. W Polsce jest niezbyt wiele szybkich ładowarek przy trasach, a tych z CHAdeMO jeszcze mniej.
Wycinek z karty katalogowej, nie ma możliwości zmienić na mocniejszą ładowarkę AC. Pomimo ładnego wyglądu zalatuje trochę starością.

vwir

Pionier e-mobilności
Lexus odpada z powodu:
1. Jednofazowej ładowarki AC
2. Ultra wolnego ładowania DC. Oni tam piszą o 80min na naładowanie auta w trasie... Dla porównania koreańczyki mają poniżej 20min.
3. Złącza Chademo.

Więc zostaje Audi.

elektryk

Pionier e-mobilności
Lexus odpada z powodu:
1. Jednofazowej ładowarki AC
2. Ultra wolnego ładowania DC. Oni tam piszą o 80min na naładowanie auta w trasie... Dla porównania koreańczyki mają poniżej 20min.
3. Złącza Chademo.

Więc zostaje Audi.
I tak by mu tego Lexusa nie sprzedali, bo w praktyce to wygląda tak, że idziesz do salonu Lexusa po elektryka, a wracasz z hybrydą - dużo się od ich doradców nasłuchałem jakie to elektryki są złe, patrząc na te ich specyfikacje to może i mają racje.

marco_25

Posiadacz elektryka
Ok, bardzo Wam dziękuje.
Szkoda czasu na oglądanie tego ”luksusowego” CHR’a.
Audi Q4 to naprawdę fajne auto, tak jak napisał @Krzysztokrzyczy ceny są naprawdę bardzo rozsądne o czym możesz poczytać choćby tutaj

Do zobaczenia przy KFC 😉