Audi Q6 - advanced 185 KW RWD

Ev3

Pionier e-mobilności
Cześć Panowie,
Zadzwonił do mnie mój handlowiec z Audi z pytaniem czy byłbym zainteresowany Audi Q6 e-tron wersją 185 kW (ok. 252 KM) z napędem na tylną oś. Bateria to ok. 83 kW. Ponoć ma to ok. 7,6 sek do setki. Pytanie jaki to ma zasięg? Widziałem jakieś testy wersji z bateria 100kW i napędem quattro i przy 140km/h to zużywało 3x kW na 100km. Wydaje mi się, że to niemało.
Tak - wydaje Ci się.
To raczej norma dla mocnych crossoverów.
Praktycznie poza Teslą bez wyjątków.

Po prostu jeździ się takim autem nieco wolniej na eskach i autostradach.

krycho

Nowy na Forum
Zależy czego oczekujesz od tego samochodu. Jeśli dzwoni handlowiec i pyta czy chcesz wziac to raczej nie ma wielu chętnych na ten egzemplarz - rabat by wypadało w okolicach 40% dostać. Jeśli mały zasięg Ci nie straszny i w dobrej cenie to bierz... Mi zużywa 22.5 ale mam cięższa baterie I dodatkowy silnik z przodu - ten powinien gdzieś w okolicach 20 zużywać, zwłaszcza jak stoi na jakichś 19".
Raczej interesuje mnie zasięg autostradowy do 250- 300 km bez ładowania

P
Ale z tego co widzę to raczej 300+ i nie łapią się pod dotacje. Czy czegoś nie wiem i da się kupić Q6 quatto za ok 275k brutto?
Spróbuj tego. Przy 30% wchodzi na 273k. Transakcyjne rabaty są 30-35%, i wiele osób na forum to potwierdza. Klucz to znaleźć auto w PL na stocku, bo na takie są rabaty.