Auto-swiat znów w formie

Kuba K.

Posiadacz elektryka
https://www.auto-swiat.pl/ev/porady...ecej-w-trase-elektrykiem-nie-pojedzie/9b93xfl - znowu się lądują po 10 godzin na ładowarkach, w zimie auta mają po 10 km zasięgu, ludzie którzy lubią elektryki racjonalizują sobie zakup badziewia a żony jęczą. Szkoda słów.
Moja żona po wyprawie "z przygodami" ZOE stwierdziła nigdy więcej elektryków, ostatnio po wyjeździe w góry stwierdziła że TM3 jeździ się jak każdym innym autem. 1370km i 129min na ładowaniu przy prędkości podróżnej 130kmh.
Jak tak narzekamy to czemu nie ma artykułu mam dom z PV, mój spaliniak stał cały dzień na słońcu i nie dolała mu się ani kropelka benzyny, albo, kiedy rano wstaje mój spalinowiec ma dokładnie tyle samo paliwa co wieczorem.

slaveq

Pionier e-mobilności
Zaczął się teraz lament, że zła Unia chce zabrać Polakom wolność od 2035 roku. Znowu nagonka, znowu cały kraj jeździ po 400 km dziennie a na weekend do Chorwacji.

Kuba K.

Posiadacz elektryka
Zaczął się teraz lament, że zła Unia chce zabrać Polakom wolność od 2035 roku. Znowu nagonka, znowu cały kraj jeździ po 400 km dziennie a na weekend do Chorwacji.
Ja bym dodał że jeździ 400km dziennie głównie po drogach powiatowych w miejscach gdzie nie ma ładowarek. A Chorwacja to na raz, najlepiej bez zatrzymywania się tam i powrotem.
Tylko wtedy nie wiem czemu średni roczny przebieg w Polsce nie przekracza 15000km Pewnie te zalegające na dealerskich placach elektryki zaniżają średnią.

Bronek

Pionier e-mobilności
A może to i lepiej ?. Ładowarek jakby nie było przybywa. Są takie sobie cienkie , ale są
To po kiego mi konkurencja do nich ?
Człowiek jeszcze z rok dwa temu był oryginalny, ludzie się oglądali czy to dyplomata czy jakiś zagraniczniak?
Auto niby czeskie, marka nieznana..Szpan, a gdybym na różowo okleił to i panie by się może zainteresowały. Choć na szczeniaczka lub wózek z dzieckiem łatwiej...
Po jakiego ch. czytaj:. Diabła, mi ta powszechna elektromobilność? I tak klimat ma przesr ne, bo będą węgiel kopać i kupować palić syfem.
Mieszkam pod miastem, to smród jedyny z eko groszku sąsiada i czasem śmieci dają z komina, od innego. Wali z pól gnojowicą, jak kolega rolnik źle oceni kierunek wiatru . Ale nie dieslem!
ICE mi nie śmierdzi nawet w mieście (wew obieg).
Nie wiem czy temat tutaj o zmianie z zielonych tablic na białe nie był dobry?
Nawet technologię sthelt czyli atrapę rury wydechowej i boombox z potężnymi rykiem silnika 1,2 na gazie warto zainstalować.
Nie ma co naciskać na Naród, bo i tak podaż słaba.

JareG

Pionier e-mobilności
A może to i lepiej ?. Ładowarek jakby nie było przybywa. Są takie sobie cienkie , ale są
To po kiego mi konkurencja do nich ?
Dokładnie. Dopóki infrastruktura się nie powiększy, i to dość mocno, to lepiej mieć mniej konkurencji :D

Pozdrawiam

Phitherek_

Posiadacz elektryka
Podzielę się tylko informacją, bo niedawno miałem dyskusję ze znajomym na temat tego artykułu, i jeżeli chodzi o czas przejazdu pani Aleksandry wyszło mi coś takiego:
- trasa łącznie 497 km
- deklarowany czas przejazdu - 3,5 godziny
- 497 km / 3,5 h = 142 km/h
- trasa S8

:)

lookash_c

Pionier e-mobilności
Podzielę się tylko informacją, bo niedawno miałem dyskusję ze znajomym na temat tego artykułu, i jeżeli chodzi o czas przejazdu pani Aleksandry wyszło mi coś takiego:
- trasa łącznie 497 km
- deklarowany czas przejazdu - 3,5 godziny
- 497 km / 3,5 h = 142 km/h
- trasa S8

:)
Ale tu mowa o odcinku do Wrocławia, 3,5h i 377 km. Czyli 108 km/h.

twizy

Zadomawiam się
No bo co to za wybieranie za ludzi.