Automatyczny tryb wycieraczek; regulacja szybkości trybu "auto" wycieraczek

t3sla4sun

Zadomawiam się
Screenshot 2021-12-07 at 12.51.39.png

Czy mogę jakoś dostosować szybkość/"moc"/częstotliwość trybu auto w Tesli?

Nie żebym narzekał ;) ale trochę dla mnie ten auto jest "zbyt czuły", tzn. za często mi się wycieraczki uruchamiają.
Oprócz manuala, który jest gorszy z oczywistych względów, da się jakoś regulować czujniki deszczu (albo kamery?)
i zwolnić trochę częstotliwość uruchamiania wycieraczek w trybie "auto" ?

Michal

Moderator
Niestety nie da się :/ Też mam z tym nieraz problemy ale i tak jest duuuużo lepiej niż kiedyś.

danielm

Pionier e-mobilności
jak to już wielokrotnie mówiłem: jednemu każda kropelka na szybie przeszkadza, drugi odpala wycieraczki dopiero gdy już cała szyba zalana. nie dogodzisz :) zwłaszcza że dziś mam ochotę na wycieranie każdej kropli a jutro już nie.
ja ostatnio zauważyłem że tryb automatyczny jakoś dziwnie nie jest automatyczny i przy małym deszczu wycieraczki działają bardzo rytmicznie, nie wycierają kiedy widzą kropelkę tylko wchodzą w coś wolniejszego niż jedynka ale jednak jest rytm. dziwne toto

t3sla4sun

Zadomawiam się
@danielm @Michal
No jak dla mnie, to wystarczyłoby tam 4-5 stopni regulacji tego "automatu" i pewnie to by wykonało wiekszość roboty.
W normalnych autach zawsze jest regulacja czułości czujnika deszczu - przynajmniej w Lexusach były

Bronek

Pionier e-mobilności
A propos gdzie kupujecie pióra ? Bo bym "se" wymienił
Wycieraczki ...hmmm są przekombinowane i jak Daniel pisze " mają lepsze i gorsze dni w ocenie pracy" .Ale po prawdzie są słabym punktem Tesli.

Miałem sporo tych czujników , idealu nie bylo, ale mile wspominam z jakiegoś Peugeota chyba 307sw ? Tylko akurat to auto, mialo ten czujnik jak jedyną fajną rzecz. Więc się wyróżniał

Last edited:

danielm

Pionier e-mobilności
A propos gdzie kupujecie pióra ? Bo bym "se" wymienił
Wycieraczki ...hmmm są przekombinowane i jak Daniel pisze " mają lepsze i gorsze dni w ocenie pracy" .Ale po prawdzie są słabym punktem Tesli.

danielm

Pionier e-mobilności
@danielm @Michal
No jak dla mnie, to wystarczyłoby tam 4-5 stopni regulacji tego "automatu" i pewnie to by wykonało wiekszość roboty.
W normalnych autach zawsze jest regulacja czułości czujnika deszczu - przynajmniej w Lexusach były
niestety tesla nie posiada czujnika deszczu :)

Najnowsze dyskusje