Autopilot - różnie działa w różnych krajach??

miksell

Posiadacz elektryka
Byłem ostatnio na Węgrzech. Jechałem na AP. Ten moralnie zmieniał prędkość gdy mijał znaki...
W końcu to działa pomyślałem...
Wjechałem do PL i przestało to działać... Auto mija znak i nie zmienia prędkości. Wygląda jakby pewne funkcje działały lokalnie... Ktoś ma pomysł o co chodzi?

Kszychu

Pionier e-mobilności
Byłem ostatnio na Węgrzech. Jechałem na AP. Ten moralnie zmieniał prędkość gdy mijał znaki...
W końcu to działa pomyślałem...
Wjechałem do PL i przestało to działać... Auto mija znak i nie zmienia prędkości. Wygląda jakby pewne funkcje działały lokalnie... Ktoś ma pomysł o co chodzi?
Mi zmienia na A1 na wysokości Europy centralnej. Ale tylko tam :D

Bronek

Pionier e-mobilności
Jest różnie. Na moim odc. testowym, w jedną stronę jest 90 a w drugą 70 (prawidłowo 90). Czasem jest 50 na 90 (wino być 90) itd.
Do tego bywają predkosci z czapy, lub z historii drogi
A małe miejscowości z 50 km/h przelatuje zwalniając tak, że na wyjeździe osiąga to co winien mieć na wjeździe.
Do tego np 60km/h dla pow DMC 3,5 (tabliczka z busem pod znakiem) zwalnia.
Itp

Kszychu

Pionier e-mobilności
Przy zjeździe z A4 na 86 też zmienia. I bardzo mnie to wkurza.
Swoją drogą zauważyłem że na autostradach phantom brake są często w dokładnie tych samych miejscach ZAWSZE, niezależnie od pogody. Bo np na A1 w okolicach Dębieńska, za każdym razem mi hamuje w tym samym miejscu, nie jakoś agresywnie, dokładnie tak jakbym odpuścił nogę z gazu. Przyzwyczaiłem się że jak jade tamtędy na autopilocie, to w tym miejscu naciskam gaz żeby mnie nie hamował

Bartłomiej S

Posiadacz elektryka
Swoją drogą zauważyłem że na autostradach phantom brake są często w dokładnie tych samych miejscach ZAWSZE, niezależnie od pogody. Bo np na A1 w okolicach Dębieńska, za każdym razem mi hamuje w tym samym miejscu, nie jakoś agresywnie, dokładnie tak jakbym odpuścił nogę z gazu. Przyzwyczaiłem się że jak jade tamtędy na autopilocie, to w tym miejscu naciskam gaz żeby mnie nie hamował
Sprawdź na openstreetmap czy nie ma dziwnych zapisów np. drastyczna zmiana prędkości, jakieś zdarzenia itp.

Mam podobnie na nowych odcinku s7 miedzy Radomiem a Warszawą. Kiedyś tam było zwężenie drogi na jeden pas.

Kszychu

Pionier e-mobilności
Sprawdź na openstreetmap czy nie ma dziwnych zapisów np. drastyczna zmiana prędkości, jakieś zdarzenia itp.

Mam podobnie na nowych odcinku s7 miedzy Radomiem a Warszawą. Kiedyś tam było zwężenie drogi na jeden pas.
Nie wiem czy to jest to miejsce, ale dość dziwna rzecz na mapie:
1715593858641.png

Bartłomiej S

Posiadacz elektryka
Nie wiem czy to jest to miejsce, ale dość dziwna rzecz na mapie:
View attachment 17777
Spróbuj się dokopać co oznacza takie oznaczenie. Openstreetmap jest opensourcowe wiec możesz usunąć takie zdarzenie i przy kolejnej aktualizacji mapy w Tesli nie będziesz miał problemów.