Awaria - kamery i inne

inter

Pionier e-mobilności
Zgłaszaj na serwis, pierwszą czynność jaką zrobią, to diagnoza zdalna.

Makmak

Tesla 3 highland
Pacjent : TM3 performance 2024
Przestaly dzialac kamery
Adaptacyjne reflektory
Asystent hamowania
Czujnik zmeczenia i inne
Nie dziala lokalizacja w apce
Co z tym mozna zrobic ?
Serwis tylko czy moze mieliscie podobne przypadki ?
Hej. U mnie dzisiaj prawie to samo nie dziala asystent hamowania,cruise control..a przy próbie parkowania tylna kamera nie działa jest czarny obraz..inne kamery działają ..do tego nie zmienia kierunku jazdy po wciśnięciu hamulca. Zrobiłem reset ale dalej to samo. zobaczę jutro czy coś się zmieni.

p0li

Pionier e-mobilności
oho, zaczyna sie O.O
bunt maszyn nadchodzi, trzeba szukac kiosku ruch-u 🪖

cooler

Pionier e-mobilności
Hej. U mnie dzisiaj prawie to samo nie dziala asystent hamowania,cruise control..a przy próbie parkowania tylna kamera nie działa jest czarny obraz..inne kamery działają ..do tego nie zmienia kierunku jazdy po wciśnięciu hamulca. Zrobiłem reset ale dalej to samo. zobaczę jutro czy coś się zmieni.
Zgłaszaj, bo nic się nie zmieni. Im wcześniej zgłosisz tym krócej będziesz czekał na mobilka, który w pół godziny wymieni kompa jazdy i wszystko będzie ok

cooler

Pionier e-mobilności
Diagnoza - wymiana komputera.
Czekamy bo brak części
Daj znać jakie są teraz prognozy oczekiwania. O ile ceny komponentów są w Tesli sensowne, to ich dostępność już bezsensowna.
Ponad miesiąc czekałem na głupią przednią szybę! Jakby nie mogli w Europie zrobić centralnego magazynu z wszystkimi najczęściej wymienianymi częściami, a na pewno szyba taką jest. Najbardziej boli że w każdym z moich pozostałych aut praktycznie każda szyba to NBD.

ELuk

Pionier e-mobilności
Daj znać jakie są teraz prognozy oczekiwania. O ile ceny komponentów są w Tesli sensowne, to ich dostępność już bezsensowna.
…. Najbardziej boli że w każdym z moich pozostałych aut praktycznie każda szyba to NBD.
W pełni się zgadzam, zwłaszcza w zakresie części na które jest duże zapotrzebowanie.
Mam taką sytuację w Mercedesie, że do wymiany przednia szyba, a dostępności w krótkim czasie brak. Bo wersja pod haedup i ileś tam kamer, zamienników brak.
Ale Tesla przecież nie ma ileś tam specyficznych wersji tej szyby, więc.., 🤔🤨

cooler

Pionier e-mobilności
W pełni się zgadzam, zwłaszcza w zakresie części na które jest duże zapotrzebowanie.
Mam taką sytuację w Mercedesie, że do wymiany przednia szyba, a dostępności w krótkim czasie brak. Bo wersja pod haedup i ileś tam kamer, zamienników brak.
Ale Tesla przecież nie ma ileś tam specyficznych wersji tej szyby, więc.., 🤔🤨
No też się zdziwiłem ale jest parę wersji przedniej również w Tesli... Na dziś musiałbym sprawdzić ile przewodów idzie do podszybia aby na szybko wiedzieć którą wersję wybrać.

ice222

Zadomawiam się
Czas oczekiwania 1.5 miesiąca moze dluzej .
Nie wiedzą kiedy bedzie komputer.
Czekają na częsci.
Slabo sie zaczyna przygoda
Pomijajac fakt ze wszystkie systemy nie dzialaja to auto pobiera 7% baterii nie uzywane na dobę i nic nie da sie z tym.zrobic.

cooler

Pionier e-mobilności
Czas oczekiwania 1.5 miesiąca moze dluzej .
Nie wiedzą kiedy bedzie komputer.
Czekają na częsci.
Slabo sie zaczyna przygoda
Pomijajac fakt ze wszystkie systemy nie dzialaja to auto pobiera 7% baterii nie uzywane na dobę i nic nie da sie z tym.zrobic.
Widzisz teraz dlaczego ja narzekam na Teslę - ja miałem takich awarii kilkanaście i może nie na wszystkie, ale na wiele czekałem podobnie długo.
Z żadnym autem nigdy nie miałem tylu awarii, a jak już coś się trafiło to nigdy nie czekałem więcej niż parę dni na części i naprawę. Mam 2 VW, ale mam też 2 egzotyczne auta z USA.
Z żadnym tyle problemów.

Last edited: