W przypadku ekranu, mogło ich zaskoczyć skala awarii.Nie chcę się mądrzyć bo nie mam jeszcze Tesli i od zawsze słyszałem, że ich serwis to dno dupy, ale jak mi ostatnio w Octavii walnęły sprzęgła w DSG to też wóz stał od 18.10 do zeszłego tygodnia w ASO.
A sam pracuję w transporcie lotniczym i widzę, że łańcuchy dostaw w automotive się rozjechały bo każdy liczy pieniążki i czeka nie wiadomo na co, albo puszcza morzem.
Podsumowując: jest szansa, że u każdego producenta jest teraz mniej lub bardziej beznadziejnie? Tak mi się coś wydaje niestety.
Fotel to 5 min roboty. Poproś go od razu posmarować i fotel pasażeramam mobilnego umówionego na 11 grudnia na skrzypiący fotel to zapytam![]()
Niekoniecznie. Mi mobilek przesmarował, jakaś godzina roboty, ale od razu powiedział, że raczej wróci i tylko wymiana siedziska pomoże. I tak właśnie było.Fotel to 5 min roboty. Poproś go od razu smarować i fotel pasażera![]()
W Highlandzie?Niekoniecznie. Mi mobilek przesmarował, jakaś godzina roboty, ale od razu powiedział, że raczej wróci i tylko wymiana siedziska pomoże. I tak właśnie było.
W Highlandzie?
A możesz napisać jak to dokładnie się robi gdzie co i jak trza wcisnąć? Jest jakieś hasło do tego menu ?z czystej ciekawości, czy komuś po kolejnym (dowolnym numerze) update wróciły kamery i wsio działa, czy to po prostu mój wyjątkowy egzemplarz?
Mi po 1. update padło wszystko, po drugim update wróciło wszystko, dlatego podejrzewam/łem że problem jest z bankiem danych i po 1 failure nie nadpisuje danego banku danych.
Jak ktoś chce zaryzykować to można spróbować z menu serwisowego reinstall softu, teoretycznie ma prawo pomóc jak pójdzie w drugi bank pamięci![]()