Ktoś to musiał zatwierdzić i pewnie nie był to niemiecki tylko francuski inżynier. A jak już zatwierdził i okazało się że to kupa to trzeba było wziąć na klatę i wymieniać na takie które działa.A - i dlatego padło niemieckie OBC. To wszystko tłumaczy...
Potrafisz czytać ze zrozumieniem czy tylko tak pierdzielisz głupoty żeby coś popisać? Wyraźnie zaznaczyłem że chodzi o główne (czyli te najdroższe i najważniejsze) komponenty BEV a Ty porównujesz aku za 300 złotych z OBC za 10k+. I tak, z tych drogich części to OBC pada zdecydowanie najczęściej, porównując do innych to praktycznie rząd wielkości więcej.A częściej niż akumulatory 12V i układy ich ładowania? No nie sądzę.
Czy w Zoe styczniki sklejały się częściej niż padały pompy ciepła? Znajdziesz tutaj na forum chociaż jedną uszkodzoną Zoe ze sklejonymi stycznikami? Bo z padniętymi pompami znajdziesz conajmniej klika.
Leaf miał problemu z OBC tylko na samym początku produkcji, przez 2 lata. Dużo większym problemem były rozładowujące się akumulatory 12V, bo dotykały również późniejszych roczników.
W i3 chyba jednak częściej padają silniki (w szczególności ich ułożyskowanie), niż OBC.
Silniki i baterie trakcyjne to nie jedyne komponenty w samochodach elektrycznych
Siara. I wszystko jasnePrzeczytałem cały wpis na elektrodzie, obejrzałem również dokładnie wszystkie fotki i już wiem na 100% w czym jest problem i kto zrobił Stellantisowi psikusa.
Dla tych którzy po przeczytaniu wpisu i zapoznaniu się ze zdjęciami na to nie wpadli, dołączam fotki zaczerpnięte z wpisu na:
Zaznaczyłem elementy, na których znalazło się logo winowajcyNo chyba każdy je rozpoznaje
View attachment 26234
No ja mam Stellantisa, i o niebo mniej problemów niż Tesla kolegi @cooler. Po prostu zero usterek czy awarii.Przeczytałem i oczom nie wierzę, wiele osób tu na forum chwali cytryny za bezawaryjność, a tu takie kwiatki.
Spotkał się już ktoś z Was z takim problemem?
![]()
Citroën, Jeep, Opel i Peugeot mają poważny problem ze swoimi elektrykami. Wadliwa ładowarka pokładowa jest nienaprawialna? | Francuskie.pl - Dziennik Motoryzacyjny
Kolejne kłopoty Stellantis. Citroën, Jeep, Opel i Peugeot mogą mieć poważny problem z ładowarką pokładową. Ich producentem jest niemiecka firma Mahle. Awariafrancuskie.pl
Osobiście omijam produkty Stellantis szerokim łukiem, ale Renault 5 akurat mi się podoba, czy renówka ma coś wspólnego z ww koncernem?
No właśnie pamiętałem Twoje zeznania że nic się nie dzieje (zazdroszczę, moja Tesla była by cudowna gdyby nie te awarie), ale wg tego artykułu jest to plaga na poziomie 1.2 PureTech. Czyli każde auto wcześniej czy później, niektóre po parę razy.No ja mam Stellantisa, i o niebo mniej problemów niż Tesla kolegi @cooler. Po prostu zero usterek czy awarii.
Wydaje mi się że nie każde bo psują się te 11kW a jednofazowe 7,4kW chyba nie.No właśnie pamiętałem Twoje zeznania że nic się nie dzieje (zazdroszczę, moja Tesla była by cudowna gdyby nie te awarie), ale wg tego artykułu jest to plaga na poziomie 1.2 PureTech. Czyli każde auto wcześniej czy później, niektóre po parę razy.
Obserwuję bo wynajem e-208 w kwocie kilkaset PLN bym przytulił.
Ja mam 11 kWWydaje mi się że nie każde bo psują się te 11kW a jednofazowe 7,4kW chyba nie.