Bagażnik dachowy Model Y

Jaceq

Pionier e-mobilności
To fakt, jak już za pierwszym razem się uda załapać jak to działa, to zakładanie belek potem to parę minut.
Potwierdzam.

Pabloss

Posiadacz elektryka
Nie montowałem więc nie mam doświadczenia belek na razie też nie heheheh :), ale widziałem filmik jak ktoś tak montował, że uszkodził szklany dach. Ale pewnie to kwestia dokładności, poprawnego montażu - zgodnego z instrukcją.

Uako

Nowy na Forum
Szczerze żeby uszkodzić dach to trzeba być asem :D Sam się tego obawiałem za pierwszym razem, ale jak poprawnie wsadzisz te metalowe śruby na swoje miejsce, to one mają troszkę luzu z każdej strony w gnieździe i idzie wyczuć, czy "siedzi" poprawnie czy nie. Potem na serio bez kombinowania z kluczem dynamo wystarczy albo mocniej palcami dokręcić albo delikatnie dołączonym do zestawu imbusem, żeby się linie na nakrętce zgadzały, zamknąć kluczykiem i po robocie.

Moim zdaniem ważniejsze jest, żeby nie zostawiać tego bagażnika w niekończoność na dachu, bo u mnie po 2 tygodniach jak go zdjąłem to uszczelka była lekko odkształcona, a nie chciałbym, żeby tak została ;)