slawexxx44
Nowy na Forum
czekam na stały dowód. ale na przeglądzie mam maksymalnie masa całkowita ciągniętej przyczepy zaznaczone jako X. Rozumiem, że legalnie nie będzie szans na retrofit? Wolałbym wozić narty/ rowery na haku niż na dachu
raz, że mało komfortowo wrzuca się na rower na dach (tak zakładam, nigdy nie probowalem). Dwa znacznie większy opory plus szum. Trzy znacznie mniejszy zasięg.a jaki macie problem z bagażnikiem? Tesla oferuje oryginał, punkty montażowe są oryginalne wiec chyba wiedzą co robią?
na necie jest dużo filmów z montażu. nic ze szkłem się nie robi.
czegoś nie wiem ?
Sprawdź jeszcze homologację (dokument EC Certificate of Conformity) otrzymaną od Tesli, sekcja "Masses".ale na przeglądzie mam maksymalnie masa całkowita ciągniętej przyczepy zaznaczone jako X
Jest też dużo informacji o pękniętych dachach.na necie jest dużo filmów z montażu. nic ze szkłem się nie robi.
Wrzucanie roweru na dach Tesli 3 nie jest trudne - to dość niskie auto. Ja nawet widzę zaletę przy szklanym dachu - rower cały czas mamy na oku i widać jakby się coś nie tak z nim działo podczas jazdyraz, że mało komfortowo wrzuca się na rower na dach (tak zakładam, nigdy nie probowalem). Dwa znacznie większy opory plus szum. Trzy znacznie mniejszy zasięg.
Można poprosić o jakieś przykłady? Nawet u Bjorna na kanale widziałem jak montował to u siebie. W dodatku same belki (oraz ich elementy mocujące) nie mają styku ze szklanym dachem. Dlaczego więc dach miałby pękać?Jest też dużo informacji o pękniętych dachach.
Wrzucanie roweru na dach Tesli 3 nie jest trudne - to dość niskie auto. Ja nawet widzę zaletę przy szklanym dachu - rower cały czas mamy na oku i widać jakby się coś nie tak z nim działo podczas jazdy
Można poprosić o jakieś przykłady? Nawet u Bjorna na kanale widziałem jak montował to u siebie. W dodatku same belki (oraz ich elementy mocujące) nie mają styku ze szklanym dachem. Dlaczego więc dach miałby pękać?
Można poprosić o jakieś przykłady?
a czy słyszałeś może coś o retrofitach z hakami? znalazłem coś takiego: https://ehaki.pl/brink-rmc-hak-holo...rd3zGsMPfcdU0Ko07f9pPJJ5D7cijbqcaAnGtEALw_wcB
Niektórym szyba pękała przy dokręcaniu śruby ręką, bez narzędzi.
Warto wspomnieć, że dawniej Tesla zalecała dokręcać belki z siłą nie większą niż 9 Nm (screen), a w obecnej instrukcji zaleca siłę nie większą niż 3,5 Nm. Więc coś było na rzeczy.
Może dlatego że Tesla nigdy nie wypuszczała Performance z hakiem ze względu na jej obniżenie w porównaniu do SR i LR. Z drugiej strony to szkoda 4 letniej gwarancji. Też bym chętnie założył gdyby nie gwarancja.a czy słyszałeś może coś o retrofitach z hakami? znalazłem coś takiego: https://ehaki.pl/brink-rmc-hak-holo...rd3zGsMPfcdU0Ko07f9pPJJ5D7cijbqcaAnGtEALw_wcB
Ale nie wiadomo czemu pisze że nie pasuje do Performance czyli mojego modelu:/
Na tych wszystkich filmikach i instrukcji jest pokazane jak to dokręcać. klucz trzeba trzymać w pionie żeby nie wymusić dużej siły.
Niektórym szyba pękała przy dokręcaniu śruby ręką, bez narzędzi.
Warto wspomnieć, że dawniej Tesla zalecała dokręcać belki z siłą nie większą niż 9 Nm (screen), a w obecnej instrukcji zaleca siłę nie większą niż 3,5 Nm. Więc coś było na rzeczy.