Bąk recenzuje TM3HL

ypl

Pionier e-mobilności
Statystycznie niestety jest na niekorzyść kierunków w kierownicy...
Moja żona nie miała problemu . Ja się musialem z miesiąc przyzwyczajać . Z tego okresu został mi koralik przy prawej strzałce jak w Braliu
Płeć ?
Na to zwalam , wtedy mi lżej...
@Kszychu sprawdź swoją płeć :) Pozory mylą
Patent z koralikiem sprytny, ja jak tylko dotknąłem tej kierownicy i kierunków to od razu pomyślałem, że coś wystającego na tych przyciskach mocno ułatwiło by życie.

TomS

Zadomawiam się
Trzeba pochwalić że Bąk używa poprawnie słowa rekuperacja przy hamowaniu, a nie regeneracja jak to niektórzy potrafią nazywać i co niektórzy mogą dojść do błędnego wniosku, że wystarczy kilka razy zahamować i zregenerujemy baterię :)

nabrU

Moderator
Hmm, poprawne angielskie nazewnictwo to 'regenerative braking' i tak jest w manualu angielskim Tesli, ale ja prof. Miodek nie jestem więc nie wiem czy 'regeneracja' czy 'rekuperacja'...

1709406016149.png

Choć, słownik SJP:

rekuperacja​

dopuszczalne w grach (i)

rekuperacja

1. wykorzystywania ciepła gazów odlotowych w przemyśle do celów ogrzewczych;
2. dawniej: ponowne nabycie, odzyskanie czegoś

lvlthn

Pionier e-mobilności
Ale ten bąk jest beznadziejny.

Gafa za gafą.
Nie tylko widać że ma małą wiedzę to jeszcze pierdzieli od rzeczy.

Pierwsza minuta: "nie ma deflektorów w nowej TM3HL
Zamiast sprawdzić jak wygląda nadkole auta(szybko by się dowiedział że deflektory SĄ)

Mówi że drzwi są identyczne, tylko różnica jest 5cm na blachach z zewnątrz - palmface

Tego jest więcej, nie oglądałem dalej.

Słaby dziennikarzyna

Pedr

Pionier e-mobilności
Wg mnie materiał, który ma się podobać większości. Fani Tesli będą zadowoleni bo chwali system, wyciszenie, materiały. Przeciwnicy będą zadowoleni bo przecież ostro krytykuje kierunkowskazy i zmianę kierunku jazdy + brak czujników. Z ciekawostek dla mnie, jest chyba pierwszą osobą, która nie pieje z zachwytu na temat systemu audio wersji LR.

ypl

Pionier e-mobilności
Ciekawy artykuł na głównej elektrowozu, jak euro ncap zacznie dawać mniej gwiazdek za brak dźwigni kierunków to ciekawe czy tesla umożliwi wymianę kierownicy w TM3HL na klasyczną. Moim zdaniem bardzo mądry ruch ze strony euro ncap, bo to już trochę za daleko idzie.

ypl

Pionier e-mobilności
A ja bardzo lubię recenzje Bąka, mimo tego, że czasem coś pokręci. Chyba mamy podobne podejście do motoryzacji. No i też mam tak, że jednego dnia coś jest dla mnie całkiem ok, a drugiego dokładnie ta sama rzecz mnie wk....a. Zmienność nastrojów, andropauza ? kto to wie ... ;)
Ja też bardzo lubię jego recenzje, inne kanały o motoryzacji jak oglądam to mam wrażenie, że oni recytują foldery reklamowe producenta. Dlatego już tylko caroserie oglądam i carwow.