hmm ???To TM3 LR z MiC ?
LR Y z chin
hmm ???To TM3 LR z MiC ?
myślę ze co kraj to inne podejście do przesuwania odbioru.
W NL jest tak ze jak zbliża sie termin odbiory to dzwoni doradca z tesli i dogrywa kwestie odbioru z klientem.
Zamówiłem Y w marcu 2020 i wpłaciłem 2k zaliczki I od tego czasu przesuwem odbiór kilkukrotnie.
Stwierdziłem ze chce 4680 z Berlina albo żadne inne. Tesla nie robi problemu. Doradca stwiedzil ze jest sporo osob w EU ktore nie chca Y ze starymi bateriami.
W czerwcu byla jaks awaria systemu rezerwacji tesli i wszystkie osoby ktore zamówiły LR 4680 z Berlina wróciły na liste oczekujących.
Dostałem tel ze model Y do odbiory na dniach. Nawet apka pokazuje odbiór wkrótce. Cena caly czas taka sama jak przy skladniau zamowienia w 2020 - 64k
View attachment 5609
Nie ma aut z 4680 bo nikt takich nie produkuje.Jak można zamówic Model Y LR 4680 z Berlina. Przez strone jest to niemozliwe, tam wybierasz tylko LR lub Performance. A skad bedzie auto to niewiadomo. Tym bardziej niewiadomo jakie beda w nim baterie.
normalnie, zamawiasz zwykle Y na stronie. Auto plynie z china i VIN jest przypisany do Tw zamowienia. Dzwoni doradca z tesli i proponuje odbiór auta. Odmawiasz mowiac ze nie chcesz starych baterie i chcesz tylko 4680 z Berlina. Dordca potwierdza i cierpliwie czekasz na 4680 z Berlina. A ile poczekasz - niewiadomo. Ja czekam juz prawie 2.5roku, auto mialo byc z berlina w styczniu 2022 z 4680 ale jak bedzie w styczniu 2023 to i tak bede zadowolony.Jak można zamówic Model Y LR 4680 z Berlina. Przez strone jest to niemozliwe, tam wybierasz tylko LR lub Performance. A skad bedzie auto to niewiadomo. Tym bardziej niewiadomo jakie beda w nim baterie.
w porządku ale to jest Tw decyzja. Ja podjąłem inna decyzje. Przy leasingu byłoby obojętne dla mnie co za baterie ma Y, i tak pod koniec umowy zwracam auto. Ale przy gotowce i planach trzymania auto przez 10 lat chce najnowsza technologie w aucie a nie stara technologie na starcie.Wątek przeczytałem a jeszcze wcześniej przyswoiłem info o 4680 z innych źródeł. Dlatego myślę, że czekanie na 4680 nie ma za bardzo sensu. Ta bateria zrobi większą różnicę Tesli firmie, niż użytkownikowi końcowemu. Mam 3LR MIC, zasięg jak i czasy ładowania są ok, zamówiłem YLR i odebrałbym jak najszybciej, niestety planowany odbiór w lipcu jest nierealny pomimo, że wciąż mam takie info przy zamówieniu.