Be Charge

Bandtio83

Posiadacz elektryka
17 i 19 września korzystałem z ionity i uruchamiałem z aplikacji becharge, działało bez problemu, raz sam ładowałem a raz koledze odpalałem i śmigało bardzo dobrze. Ionity jest oblegana więc czasami mają już wtyczki zużyte, gdy zacząłem podchodzić do tego bardziej spokojnie, bez pośpiechu i prawidłowa kolejność oraz przytrzymaniem kabla aby wszystko zalaczylo się to nagle miałem większość skuteczność

Bandtio83

Posiadacz elektryka
A prawidłowa kolejność to jaka.
Podłączam do auta, chwilę czekam, trzymam kabel aby "dobrze siedział" - uruchamiam z aplikacji. Jak jest problem z uruchomieniem i w aplikacji pokazuj ci "błąd" to lepiej nie ryzykować i skorzystać z innego słupka (jak to możliwe oczywiście), bo jeżeli sesja w aplikacji becharge ci się zawiesi to problem, wykasują ją ręcznie ale po paru godzinach.

Ev3

Pionier e-mobilności
17 i 19 września korzystałem z ionity i uruchamiałem z aplikacji becharge, działało bez problemu,
Ja też.
Ale teraz już nie działało.
Więc pomimo że dzisiaj Ionity by się przydało, nie będę ryzykował kolejnego zawieszenia sesji.

Ev3

Pionier e-mobilności
Z jakim wyprzedzeniem trzeba zrobić rezygnację z pakietu?
Czy jeśli zrobi się to wcześniej, to opłacone kWh zostają do wykorzystania do końca okresu na który pakiet obowiązywał?

adianqo

Nowy na Forum
Proszę o informację założyłem drugą aplikację BeCharge na brata. Czy muszę zamówić fizycznie kartę RFID żeby to działało czy wystarczy że kupię pakiet?

Piotr

Posiadacz elektryka
Proszę o informację założyłem drugą aplikację BeCharge na brata. Czy muszę zamówić fizycznie kartę RFID żeby to działało czy wystarczy że kupię pakiet?
Karta nie jest konieczna. Możesz uruchamiać ładowarki z aplikacji. Poza tym z tego co wiem, to w PL np IONITY kartą BeChargei tak nie uruchomisz