NIe nie, chodzi mi o podpięcie karty BeCharge. Czy jeśli się jej nie zamówiło fizycznie da się używać aplikacji?Karty płatniczej...
NIe nie, chodzi mi o podpięcie karty BeCharge. Czy jeśli się jej nie zamówiło fizycznie da się używać aplikacji?Karty płatniczej...
No to już ci @Piotr odpowiedzial, że nie potrzeba karty BeChargeNIe nie, chodzi mi o podpięcie karty BeCharge. Czy jeśli się jej nie zamówiło fizycznie da się używać aplikacji?
Możesz używać tylko z aplikacji. Karta RFID jest dodatkowa. Każdą ładowarkę powinieneś móc odpalić z apki. Tak jak poprzednicy napisali, karta RFID obecnie w Polsce nie działa. Zatem przydać się może ewentualnie za granicą.NIe nie, chodzi mi o podpięcie karty BeCharge. Czy jeśli się jej nie zamówiło fizycznie da się używać aplikacji?
|
|
|
|
Please note that on 1st November 2023 we are also making changes to some of our pay-as-you-go tariffs:
|
|
|
|
|
| ||||
|
Czyli BeCharge już podziękujemyNo i po pakietach w Be Charge
From 00:01 on 1st November 2023 you will no longer be able to buy or renew existing Be Charge subscriptions (Be Light, Be Regular, Be Large, Be Electric).
Stay tuned: we have news about the exciting things that are also happening on that date!⚡
Here’s a quick preview of Be Charge’s new tariff plan that will be introduced from 1st November 2023.*
You will have four new plans to choose from. Each plan will allow you to charge your vehicle cheaper than the Be Charge pay-as-you-go tariff published on the Be Charge app. Just pick the one that best meets your needs!
BE FREE
Monthly fee: 0.00€
Discount on Be Charge’s pay-as-you-go tariff**:
0%
BE START *new*
Monthly fee: 9.90€
Discount on Be Charge’s pay-as-you-go tariff*:
20%
BE MEDIUM *new*
Monthly fee: 13.90€
Discount on Be Charge’s pay-as-you-go tariff**: 30%
BE PREMIUM *new*
Monthly fee: 19.90€
Discount on Be Charge’s pay-as-you-go tariff**: 40%
Please note that on 1st November 2023 we are also making changes to some of our pay-as-you-go tariffs:
- There is a new tariff for Plenitude + Be Charge Quick charging points (AC up to 22kW) used via the Be Charge app: €0.65/kWh
- There are new parking charges for Plenitude + Be Charge charging points used via the Be Charge app:
Quick
(AC up to 22kW)
0.10€/min
Fast
(DC up to 99kW)
0.20€/min
Fast+
(DC up to 149kW)
0.30€/min
Ultrafast
(DC over 150kW)
0.30€/min
If you have any questions or want further information, please contact our Customer Services team.
The Plenitude + Be Charge team
*The rates Be Start, Be Medium, Be Premium are reserved only for customers who have selected in the app Italy as the "prevailing country of recharge" and will be applicable only for reloads made in Italy and the Republic of San Marino. **The discounts apply to the consumption rates published on the Be Charge App for charging at the stations of other operators. The prices of the rates per consumption are in any case defined by Be Charge. The Company is not responsible in case of malfunction/failure to supply/deactivate the columns of other operators.
A masz jeden profil czy więcej? Musi zgadzać się wybrany profil i podobno kupon wybierasz przed ładowaniemNo i dobrze, mam (miałem) dwa kupony po 5 EUR i ostatnio jak ładowałem mi z nich nie pobrało, tylko chce kartę obciążyć dobrze że mam podpiętego revoluta z którego nie ma co ściągnąć. Oczywiście napisałem reklamację i cisza dopóki mi nie odpiszą ja im na pewno nie zapłacę.
Mam firmowy i prywatny, kupony są tylko na prywatnym. Prywatny jest domyślny i jak się ładowałem to wydaje mi się, że była informacja że mogę skorzystać. Ponadto miałem kiedyś ten za 10 EUR i pobierało z niego w pierwszej kolejności. Trudno jak będzie trzeba to zapłacę i tęsknił za nimi nie będę.A masz jeden profil czy więcej? Musi zgadzać się wybrany profil i podobno kupon wybierasz przed ładowaniem
Możesz sprawdzić w historii z którego profilu ładowałeś. Miałem dokładnie identyczną sytuację. Napisałem reklamację, pani najpierw nie mogła ogarnąć o co chodzi, w kolejnej wiadomości zasugerowała, że trzeba korzystać z odpowiedniego profilu (prywatnego), załączyłem jej zrzuty ekranu i po tej akcji cisza.. Ja akurat miałem 5 EUR na karcie więc mi ściągnęło. Pewnie jest to element obecnych zmian dot. klientów spoza Włoch.. Szkoda, oferta była całkiem spoko.Mam firmowy i prywatny, kupony są tylko na prywatnym. Prywatny jest domyślny i jak się ładowałem to wydaje mi się, że była informacja że mogę skorzystać. Ponadto miałem kiedyś ten za 10 EUR i pobierało z niego w pierwszej kolejności. Trudno jak będzie trzeba to zapłacę i tęsknił za nimi nie będę.