skyactivwalker
Pionier e-mobilności
Commodore miał mój kuzyn, smiał sie z atari ciągle1szy komp to Commodore 64 przemycony przez ojca z RFN ( było embargo)
Potem Amigi
Commodore miał mój kuzyn, smiał sie z atari ciągle1szy komp to Commodore 64 przemycony przez ojca z RFN ( było embargo)
Potem Amigi
Ja takich luksusów nie miałem 😅Commodore miał mój kuzyn, smiał sie z atari ciąglea potem obaj mielismy amigę 500 z rozszerzeniem do 1mb. Ja miałem dodatkową stację dysków i wbudowany w obudowę przełącznik do wyboru napędu. A kuzyn zainwestował w twardy dysk, bodajże 20mb.
Spectrum+ przynosił mój tato z pracy, river raid i jumping jack ale się grało!Ja zaczynałem od ZX Spectrum 🤣
IBM PC to było marzenie.
A Apple Macintosh to była inna galaktyka.
Do dzisiaj gdzieś chyba mam pierwszy numer „Bajtka”. 👍😉😎
pomijajac cwiczenia z programowaniem dziurkaczem kart, to pierwsze doswiadczenia z mikrokompami - w technikum kumpel mial atari 65 a na studiach uczylismy sie basica na BBCTeż zaczynałem na atari programować, w basicu, to były magiczne czasy, teraz to już nie ma takich czasów 🤣
To ciekawe czy pamiętasz Harrier Attack?River raid - w życiu bym sobie nie przypomniał tej gry, zainstalowałem teraz na telefonie 😀