Benefity EV Klub Polska

Paweł Tesla3 HL

Zadomawiam się
Poniżej odpowiedź z EV KLUB jaką dostałem na mojego maila - na razie nie ma nic a z treści niewiele wynika, czy coś będzie.

"Dzień dobry,

Tak, obecnie jesteśmy w rozmowach z kilkoma operatorami, by wprowadzić wspólne rabaty na ładowanie.

Rozmowy dotyczące kontynuacji współpracy rozpoczęliśmy odpowiednio wcześniej, lecz niestety proces ten okazał się dłuższy niż zakładaliśmy.

Podobne opóźnienia dotyczą również negocjacji z innymi operatorami, często wynikające z ich systemów księgowania czy funkcjonalności aplikacji mobilnych.

Z naszej strony jesteśmy w pełni gotowi do wznowienia współpracy i uruchomienia nowych benefitów, jednakże musimy uzależnić to od decyzji i procedur naszych partnerów.

Zapewniamy, że pracujemy nad tym, aby jak najszybciej przywrócić dotychczasowe benefity oraz wprowadzić nowe, które będą miały realną wartość dla naszych członków.

Pozdrawiamy,

EV Klub Polska"

Hermes

Posiadacz elektryka
A ilu członków ma ten Klub? Bo coś mi się widzi, że tak jak historycznie wiele razy "to już było", to skasowali tysiące (bo chyba są tysiące raczej?) członków po stówkę (poza wczesnym okresem), poszalało kierownictwo - i... d.pa zbita. Kasy nie ma. Benefitów też nie ma i nie będzie - lub prawie nie będzie.
Popatrzcie na chronologię: w momencie jak zaczęli pobierać kasę za członkostwo, to już wiedzieli, że 31.12.2024 r. benefit GreenWay się skończy. Mieli ogromną ilość czasu aby - ten uniwersalny dla wszystkich i praktyczny w wykorzystaniu co miesiąc! - benefit kontynuować. Ale nie zrobili nic.
Do tego podobno wszystkich, co pisali o faktach - że jest jak jest czyli bieda - banują na FB, blokują a posty usuwają. Kwas tutaj widzę - i to potencjalnie ogromny na miarę niektórych głośnych (przelatanych) zbiórek internetowych.
Ci co kupili za 49 zł i korzystali przez większość roku 2024 - wygrali.
Ci co kupili za 99 zł w maju, czerwcu - też w dużej mierze wygrali.
Cała reszta jest w d.pie. Z całym szacunkiem - taka prawda.
Sam też bym był w d.pie, jakbym 1-2 m-ce temu wykupił za 99 zł. :(
...a czy ktokolwiek z was zauważył taką - pewnie to przypadek ;) - prawidłowość, że relacje z wyjazdów zagranicznych - samochodami i samolotami np. do Chin - zaczęły się... po wprowadzeniu składek?
Na co poszły te składki? Ktoś się rozliczył?
Nikt. Nawet grzecznościowo, ogólnie nikt nie wspomniał, że "na to i na tamto".
A wyjazd do Chin też może być "kosztem funkcjonowania klubu" w rozumieniu osób dysponujących tymi - niemałymi - funduszami. Prawda?
Przecież prosta matematyka mówi, że jeśli członków jest 1000 to 1000 razy 99 zł daje 99 tysięcy złotych! A członków jest przecież dużo więcej. Przecież to - cytując TVN Turbo - "największy klub posiadaczy elektryków w Polsce".

Michal

Moderator
Oni chyba mają też kupę siana od marek motoryzacyjnych za loga na stronie. Ja od początku wiedziałem, że to jest jakiś wał i nigdy im maila nie podałem nawet. Niech spadają.

krzyss

Pionier e-mobilności
Znam osobiscie pare osob z tego klubu i nie przecenial bym potencjalu skladek.
Nie mam zielonego pojecia ile maja czlonkow, ale wystarczy pomyslec ze maja kilka osob na etacie, pracuja w Warszawie i pewnie nikt nie zarabia mniej niz 10k brutto. Do tego programisci do calego systemu (a teraz to duzy koszt), biura, jakies alcje marketingowe.
Organizacja spotkan itp. Itd.
wiem natomiast ze wszyscy sponsorzy zaciakaja pasa a skad oni maja brac na dzialalnosc pieniadze ?
To ze zmienily sie warunki i juz nie ma kuponow to uwazam za slabe, jednak nic nie jest wieczne. A wiem o kilku osobach co zakladaly kilka kont, oplacaly skladki bo to sie oplacalo. Mozna bylo za 100zl rocznie miec kilka kuponow na 25kWh po 2zl czyli jeden kupon to wartosc 50zl mniej wiecej.
Nie wiem czy wymysla inne benefity, np. 20% rabatu od faktur itp. licze ze cos wprowadza, ale to zalezy od sponsorow, a

GW nie ma ostatnio zbyt dobrego pijaru… ludzie uzywali kuponow i tyle, wiec sie pewnie wycofali z tego.

Paweł Tesla3 HL

Zadomawiam się
Ja myślę, że na braku bebefitow np. od GW to straci zarówno EV klub ja i GW bo np. w moim przypadku posiadanie abonamentu bez benefitów mało się opłaca. Przy dziejszych stawkach na innych ładowarkach (Lidl, Polenergia, Ekoen) ceny na GW są za wysokie.

krzyss

Pionier e-mobilności
Ja myślę, że na braku bebefitow np. od GW to straci zarówno EV klub ja i GW bo np. w moim przypadku posiadanie abonamentu bez benefitów mało się opłaca. Przy dziejszych stawkach na innych ładowarkach (Lidl, Polenergia, Ekoen) ceny na GW są za wysokie.
No jak pisalem notowania GW pieknie ida w dół… ceny wysokie a stacji przestalo jednak przybywac.

Robur82

TM3 SR HL 24 Enyaq 80 23r
Moim zdaniem greenway najwięcej stracił na kuponie darmowe 15kwh, wiele osób tylko 1dną taką transakcje miesiecznie robiło.
W kuponie 25kwh za 30zeta, prawie wychodzili na 0, bo przynajmniej klient po 1,2zł zapłacił, a to zachęcało do skorzystania z ich stacji

Paweł Tesla3 HL

Zadomawiam się
GW ratuje ilość stacji ładowania natomiast EV klubu na razie nic nie ratuje więc jak nic nie zaoferują w benefitach to raczej stracą swoich płanych klubowiczów.

Michal

Moderator
Jeśli się zwiększa ceny o 1000%, to można sobie pozwolić na stratę 80% użytkowników :p

Slaww

Fachowiec
Ma ktoś z Was fakturę / rachunek za płatność? Będzie tam numer porządkowy dokumentu, można oszacować ilość klubowiczów - ja nie mogę odszukać mojego.