Benefity EV Klub Polska

Ale zaraz - dla konta DARMOWEGO też były te 15 kWh miesięcznie? :-o
Kody z EV Klub Polska były dostępne również bez składki? Myślałem, że tylko dla opłacających składki...??
Jeśli tak, to ja i inni opłacający składki są po prostu frajer.mi, a właśnie dzięki tej drugiej grupie osób benefitów nie ma - bo jeśli tak, to można było w nieskończoność ładować... :(
I jeśli tak faktycznie było, to IMHO - niezależnie od postępowań moralnych - zawalił EV Klub Polska, że ten benefit był dostępny dla wszystkich: z tego samego powodu nie ma dopłat do aut używanych EV, bo wiadomo, że na Umowę KP 9 na 10 osób by kombinowała.
Ktoś to może potwierdzić?
nie,

chodzi o abonament Greenway, nie o abonament EVKlub

krzyss

Pionier e-mobilności
Kody byly tylko dla tych ze skladkami w evklub.
Dawali dwa, na 15kW dla nie posiadajacych abo w GW, oraz 25kWh dla tych co maja abonament.
Dawalo sie uzyc obu tak jak kolega to opisal. To GW tak to ustawilo u siebie.
Koedys dla evklubu bylo 20-30% rabatu od Fvat. w GW, tez z czasem to zmienili.

Hermes

Posiadacz elektryka
A to OK - tylko jaki jest sens zakładania "wielu kont", żeby dostać więcej kWh?
To by trzeba było wszak opłacać wielokrotnie abo w GW i składkę w EV Klubie?

krzyss

Pionier e-mobilności
I to sie oplacalo :)

dokładnie tak, my z żoną mamy osobne konta w EVKlubie i osobne konta w GW, dawało to nam 50kwh i było spoko

Hermes

Posiadacz elektryka
To OK - jak ktoś więcej jeździ i potrzebuje, to tak można robić.
Zasadniczo w tej sytuacji IMHO nie ma co szukać - jak tutaj zarzucono Koledze - że "kombinował" i że "przez takich jak on benefit skasowano". Nieprawda.
Jeśli było zgodnie z zasadami - można założyć przecież konta na dorosłe dzieci, teściową, teścia, szwagra i córkę żony ciotecznego brata z 3-go małżeństwa ;) - no i to też będzie w mojej opinii OK.
Pisanie, że "to kombinowanie" przypomina zarzut niektórych co do benefitu 10 zł w Elocity, że "trzeba było nie składać reklamacji" na nieprawidłowe rozliczenia, to "benefit by został". Również - nieprawda.
:)

STMS

Pionier e-mobilności
Ale zaraz - dla konta DARMOWEGO też były te 15 kWh miesięcznie? :-o
Kody z EV Klub Polska były dostępne również bez składki? Myślałem, że tylko dla opłacających składki...??
Jeśli tak, to ja i inni opłacający składki są po prostu frajer.mi, a właśnie dzięki tej drugiej grupie osób benefitów nie ma - bo jeśli tak, to można było w nieskończoność ładować... :(
I jeśli tak faktycznie było, to IMHO - niezależnie od postępowań moralnych - zawalił EV Klub Polska, że ten benefit był dostępny dla wszystkich: z tego samego powodu nie ma dopłat do aut używanych EV, bo wiadomo, że na Umowę KP 9 na 10 osób by kombinowała.
Ktoś to może potwierdzić?
jako jeden użytkownik zgodnie z regulaminem powinieneś wykorzystać albo 25 albo 15 kWh i tu nie chodzi o płatne konto EV klub tylko o zasady GW ! - jeden członek klubu = jeden kod wykorzystany

STMS

Pionier e-mobilności

nie - jeden członek EV Klub miał 2 konta GW jak widać - jedno z abo jedno bez i tym samym miał za 30 zł 40 kWh darmowych

albo jak napisał ktoś wyżej kombinował - początek miesiąca miał darmowe konto GW odebrał 15 kWh, potem wykupował część abonament na resztę miesiąca brał kod na 25 kWh a z końcem miesiąca wypowiadał ABO i tak co najmniej 2 x
tym samym nawet nie zapłacił 30 zł tj pełnego abonamentu do GW w jednym miesiącu a miał 40 kWh ...

pytanie ilu takich Janusz było - widać ewidentnie, że GW uznało to za bezsens i nie chce dopłacać do januszowania

Przemmo

Posiadacz elektryka
Ja pie#%&$#... Ludzie jeżdżą autami za 100+ i kombinują jak żul w biedronce. Nigdy tego nie zrozumiem.

I tak, takie zachowania jeśli były w większej ilości mogły mieć wpływ na decyzję GW. To tak jak z tą akcją z 2016 roku w Lidlu, kiedy można było zwrócić otwarty produkt, a ludzie zwracali opakowania... Nigdzie indziej w Europie nie mieli takiej sytuacji.

Zobaczymy, co będzie dalej.