Biała tapicerka vs. Czarna po dłuższym czasie.

Bronek

Pionier e-mobilności
Ciemne wnętrze to mniej refleksów na szybach = lepsza widoczność.
Z samego tego powodu nie wybiorę jasnego wnetrza, choć mi się podoba
O .. muszę sprawdzić , bo nie zauważyłem:)..To też chyba kwestia auta i polozenia szyb itd ...

Agacia76

Posiadacz elektryka
Biala odpada, bo najwiecej jej jezdzi, a ja, mimo niklej postury, szara myszka sie nie czuje. Czerwona mam teraz, a czarna mi sie podoba , wiec ….zobaczymy, na decyzje mam jeszcze 2 tygodnie

eimi

Pionier e-mobilności
Mimo że jestem fanem białej tapicerki w Tesli i sam taka posiadam to bym nie wziął ani 3 HL ani Y juniper z białą. Niestety wiele osób potwierdza że to już nie jest ta sama biała co wcześniej i powstają przebarwienia których nie da się doczyscic. Niestety.

Bronek

Pionier e-mobilności
Nie ma to jak żółte wpadjace w brąz gacie .
Niestety biały kołnierzyk na czystej szyji będzie mial i tak ślad po kilku godzinach .. Scieramy się jak buty.
Nie jest tak dobrze jak z czarnym lub ciemno szarym obiciem itp , bo tam mamy maskowanie brudu .ale nie jest tak źle aby przy pewnej ostrożności i dbałości byla ta biala tapicerka upierdliwa. Jestem zaskoczony bo boczki i podlokietniki są bez śladów
Na pewno Wacik który jeździ na karku żony musi mieć podklad na oparciu ze starej bluzy z kapturem, czego czarna tapicerka by nie wymagała ...

W każdym bądź razie po 2 latach doświadczeń z perforowaną białą tapicerką Tesli o ile się nie zmienil materiał ,zamawial bym nastepne auto tez z taką bez zastanowienia.
PS zdjecie powyzej z tą trudną świadczy o spidniach itp kierowcyi na oko wlascicel nie czyscil lub czyscil jakim badziewiem. To owestia oceny , koja juz sie nadaje do lekkiego przeczyszczenia pianką , takiej usyfionej jak na zdjeciu nigdy nie miałem nawet przy czyszczeniu raz na kwartał. Chusteczki dla niemowląt ? ale co jeszcze ? Impregnatu nie było ?

20240726_094038_copy_872x1052.jpg

Last edited:

Bronek

Pionier e-mobilności
pewnie jest ok, dopóki słońce nie zaświeci na coś jasnego
View attachment 26444
To jakiws naginanie i szukanie dziury w calym .Zawsze cos może odbić kwestia miejsca , kąta padania itd ... Gorzej bywa z ekranem bo ten tez czasem jest trafiony światlem i to np akurat przy cofaniu

Michał spod Krakowa

Pionier e-mobilności
To jakiws naginanie i szukanie dziury w calym .Zawsze cos może odbić kwestia miejsca , kąta padania itd ... Gorzej bywa z ekranem bo ten tez czasem jest trafiony światlem i to np akurat przy cofaniu
Mnie czasem denerwuje odbicie "drewnianej" listwy. Nie wyobrażam sobie mieć tam biel... jak tutaj:
1743362544050.png

Z fotelami jest to samo, tylko w innych miejscach