i stawiają sprzęt nie wiedząc czy będą mogli podłączyć?Co do nieczynnych lidli, z tego co wiem najczęściej przyczyną jest oczekiwanie na przydział mocy.
i stawiają sprzęt nie wiedząc czy będą mogli podłączyć?Co do nieczynnych lidli, z tego co wiem najczęściej przyczyną jest oczekiwanie na przydział mocy.
Z jednej strony chore, ale z drugiej strony patrząc na to ile trzeba czekać na przydział oraz fakt że będzie obowiązek żeby na każdym parkingu ładowarka była....i stawiają sprzęt nie wiedząc czy będą mogli podłączyć?
Takie są zabawne sytuacje, masz niecałe 2 lata na postawienie ładowarki, dowiadujesz się i zaczynasz organizować w ciagu 3 miesiecy, składasz wniosek o warunki na zwiększenie mocy do ZE i za 3 miesiące dostajesz wzór umowy z terminem podłączenia do 2027 a ładowarka ma stanąć do końca 2024. Ciekawe czy wystarczy taka niedziałająca, czy sklepy zastawią miejsca parkingowe tak żeby bylo maks 20 od 1 styczniai stawiają sprzęt nie wiedząc czy będą mogli podłączyć?
Ale nikt im nie każe DC postawić. Postawią słupki 11kw i bajlando.Takie są zabawne sytuacje, masz niecałe 2 lata na postawienie ładowarki, dowiadujesz się i zaczynasz organizować w ciagu 3 miesiecy, składasz wniosek o warunki na zwiększenie mocy do ZE i za 3 miesiące dostajesz wzór umowy z terminem podłączenia do 2027 a ładowarka ma stanąć do końca 2024. Ciekawe czy wystarczy taka niedziałająca, czy sklepy zastawią miejsca parkingowe tak żeby bylo maks 20 od 1 stycznia![]()
Koło mnie na lidlu właśnie jeden słupek 11kW AC postawili ale też nieczynny bo czeka na przydział XDAle nikt im nie każe DC postawić. Postawią słupki 11kw i bajlando.
Jeszcze nie wiadomo. To sa regulacje EU AFIR (Alternative Fuels Infrastructure Regulation) na podstawie których robi się przepisy krajowe. Zarówno przepisy krajowe jak i EU nie określają kar. Ale EU może ograniczać dostepo do funduszy, albo nakładac kary za nie wprowadzenie przepisów krajowych i niezrealizowanie celów. W przypadku nowych inwestycji nie uwzględnienie wymogów to brak pozwolenia na budowę. Osobiście uważam że będzie to tak zorganizowane że jeśli widać będzie dobra wolę aby dostosować się do przepisów i działania w tym kierunku to kar nie będzie, nawet jeśli nie będzie to uruchomione na czas.A jaka jest kara za brak ładowarki w 2025r?
Ładowanie z dynama przez zarząd 😆A jaka jest kara za brak ładowarki w 2025r?