Bonus Tesla przy wymianie -13 000 zł

chess_m

Posiadacz elektryka
Ciekawe ile by dali za moja 3… tylko to oferta dla osob prywatnych gotowkowych.
Jednak finansowanie 0,99% wychodzi lepiej…
Poproś o wstępną wycenę, tylko przygoduj się na telefony z tesli :)
Ja zaryzykowałem i już do mnie dzwonili (choć tej wyceny jeszcze nie dostałem).

chess_m

Posiadacz elektryka
Mi za moją 3 LR z 2023 roku z przebiegiem 10600 km zaproponowali 120 tys.
Ciekawe ile mu zaproponują za moją.

Te wyceny pewnie są / będą lekko na minus w stosumnku do tego jak wyobrażamy sobie wartość sprzedażną naszych bolidów ale te 13k dodatkowego bonusu mogło by to rekomensować.

chess_m

Posiadacz elektryka
Ciekawe ile by dali za moja 3… tylko to oferta dla osob prywatnych gotowkowych.
Jednak finansowanie 0,99% wychodzi lepiej…
Ale ono dotyczy tylko klientów z działalnością.
Dla osób bez działalności te bonusy są fajne np LR RWD za 175.600 wygląda zacnie
1753443120544.png1753443460157.png

Jest tylko potencjalny problem.
Pan z tesli, który do mnie chilę temu zadzwonił twierdzi że 13k bonus za zostawienie auta w rozliczeniu
nie łączy się z promocyjnym finansowaniem (co wydaje się oczywiste i jest jasno opisane ) ale także z obniżką od ceny regularnej.

Na moje stwierdzenie że na stronie w szczegółach mogę zobaczyć cenę z obniżką i dodatkowym bonusem za odkup skomentował że to musi być "błąd na stronie"

Last edited:

Teslomaniak

Zadomawiam się
Jest tylko potencjalny problem.
Pan z tesli, który do mnie chilę temu zadzwonił twierdzi że 13k bonus za zostawienie auta w rozliczeniu
nie łączy się z promocyjnym finansowaniem (co wydaje się oczywiste i jest jasno opisane ) ale także z obniżką od ceny regularnej.

Na moje stwierdzenie że na stronie w szczegółach moę zobaczyć cenę z obniżką i dodatkowym bonusem za odkup skomentował że to musi być "błąd na stronie"
Znając życie, to pewnie powiedział to handlowiec z Warszawy, który regularnie wprowadza Klientów w błąd.

Dodam, że ja również zostałem ofiarą dezinformacji przez handlowca z Warszawy i jestem pewny w 100%, że zrobił to z pełną świadomością byleby tylko sprzedać samochód...

Młody

Follow the White Rabbit
Na moje stwierdzenie że na stronie w szczegółach moę zobaczyć cenę z obniżką i dodatkowym bonusem za odkup skomentował że to musi być "błąd na stronie"

Zaczynają kombinować jak handlowcy w legacy. Ja też usłyszałem, że importer od jutra wycofuje się z rabatów, a promocja na wallboxa za 1 zł już się kończy, ale jak będę odbierał auto za 3 miesiące to na pewno wtedy przywrócą i dostanę.

Jedno jest pewne - spadł popyt to cena musi też pójść w dół. A jak Tesla obniża to zaraz obniżą pozostali czym łaski nie robią patrząc na kurs € i $.

SpaJder

Zadomawiam się
Zaczynają kombinować jak handlowcy w legacy. Ja też usłyszałem, że importer od jutra wycofuje się z rabatów, a promocja na wallboxa za 1 zł już się kończy, ale jak będę odbierał auto za 3 miesiące to na pewno wtedy przywrócą i dostanę.

Jedno jest pewne - spadł popyt to cena musi też pójść w dół. A jak Tesla obniża to zaraz obniżą pozostali czym łaski nie robią patrząc na kurs € i $.
O jakiej promocji na wallboxa za 1 zł piszesz?

chess_m

Posiadacz elektryka
Znając życie, to pewnie powiedział to handlowiec z Warszawy, który regularnie wprowadza Klientów w błąd.
Pożyjemy, zobaczymy.

Myślę, że sami nie do końca wiedzą (pan rozrtropnie zauważył, że oferta bunusu za odkup jest świeża bardzo)

Na moje rozumienie, gdyby pan miał rację to ten bonus za odkup nie ma specjalnego sensu, chyba że dla kogoś, kto na stocku nie znajdzie nic co mu sie podoba/potrzebuje (kolor, hak itp).

Ja ten bonus rozumiem jako zachętę do rozważenia transakcji z pozostawieniem obecnego auta a tak naprawdę rekompensatę za zapewne zaniżoną wycenę tego auta. Przy takim rozumieniu to ma sens bo można by bło całość załatwić bez użerania się różnymi "cfaniakami" jacy się zlatują po wystawieniu auta na otomoto.