Bonus Tesla przy wymianie -13 000 zł

umcus

Pionier e-mobilności
W przypadku starego/tańszego auta takie dodatkowe 13 tys jest całkiem dobrą ofertą. Ale przy droższych samochodach bardziej może się opłacać sprzedać auto samemu niż oddać w rozliczeniu.
Tyle, że do tego trzeba doliczyć to, że zamiast sprzedać, możesz sprzedawać. U nas żona zawsze sprzedaje auta i zawsze inkasujemy kwoty z górnych widełek w ramach danego samochodu i sprzedajemy w ciągu 3-14 dni. Ale mam paru kolegów i znajomych, którzy bezskutecznie sprzedają samochody od 3-6 miesięcy. W takich przypadkach lepiej odżałować te parę tysięcy i pozbyć się problemu.

chess_m

Posiadacz elektryka
W takich przypadkach lepiej odżałować te parę tysięcy i pozbyć się problemu.
W punkt. Rok temu sprzedawałem i w końcu sprzedałem swojego puga 308 i w sumie wziąłem za niego mniej więcej tyle ile chciałem ale:
- trwało to blisko 2 miesiące,
- ilość spamu jaki przychodził na telefon od cfaniaków z aaauto i podobnych była denerwująca,
- kilku kolesi co to już umawiali się na oglądanie a potem mnie wystawiali,
itd.

Teslomaniak

Zadomawiam się
Swoją drogą jak Tesla teraz sypie tak tymi rabatami, to ciekawe jaką mają faktyczną marżę na swoje samochody? Informację, które można znaleźć w internecie w sumie można włożyć między bajki, bo teraz ich hojność sugeruje, że marża jest niezwykle sroga...

SpaJder

Zadomawiam się
Swoją drogą jak Tesla teraz sypie tak tymi rabatami, to ciekawe jaką mają faktyczną marżę na swoje samochody? Informację, które można znaleźć w internecie w sumie można włożyć między bajki, bo teraz ich hojność sugeruje, że marża jest niezwykle sroga...
Baaardzo niski kurs dolara. Na szczycie w 2022 było 5 PLN za 1 USD teraz jest 3.62 PLN - kosmiczna różnica. Na samej różnicy kursowej zarabiają dużo.

Młody

Follow the White Rabbit
Baaardzo niski kurs dolara. Na szczycie w 2022 było 5 PLN za 1 USD teraz jest 3.62 PLN - kosmiczna różnica. Na samej różnicy kursowej zarabiają dużo.

Dokładnie. Przy tym kursie 15% rabatu powinni dać z automatu. Dlatego powinniśmy spodziewać się kolejnych obniżek u wszystkich.

krzyss

Pionier e-mobilności
W punkt. Rok temu sprzedawałem i w końcu sprzedałem swojego puga 308 i w sumie wziąłem za niego mniej więcej tyle ile chciałem ale:
- trwało to blisko 2 miesiące,
- ilość spamu jaki przychodził na telefon od cfaniaków z aaauto i podobnych była denerwująca,
- kilku kolesi co to już umawiali się na oglądanie a potem mnie wystawiali,
itd.
A bo to nigdy nie wiadomo jak bedzie. Ja Suzuki Ignis 4x4 2018r. Sprzedawalem 4 dni. Ale aaaauto to cfaniaki i spamerzy, ciekawe ze tam ktos jeszcze kupuje.

krzyss

Pionier e-mobilności
Ale takiego Y produkuja w DE gdzie 70% czesci podobno jest lokalnie. To jesli chca miec za to dolary to traca…

SpaJder

Zadomawiam się
Ale takiego Y produkuja w DE gdzie 70% czesci podobno jest lokalnie. To jesli chca miec za to dolary to traca…
Nie do końca traci. Złotówka umocniła się również do euro (trochę mniej niż do dolara), tak więc Tesla sprzedając za złotówki w obydwóch przypadkach sporo zarabia na różnicach kursowych.

North

Zadomawiam się
Znając życie, to pewnie powiedział to handlowiec z Warszawy, który regularnie wprowadza Klientów w błąd.

Dodam, że ja również zostałem ofiarą dezinformacji przez handlowca z Warszawy i jestem pewny w 100%, że zrobił to z pełną świadomością byleby tylko sprzedać samochód...
Potwierdzam, też miałem kontakt od pani handlowiec z salonu z Warszawy, która prowadziła typową korpomowę sprzedażową i nie do końca rozumiała, co do niej w ogóle mówię (ciągle wracała do tematu leasingu, choć kilka razu jej przypominałem, że miała mi przedstawić opcję dla zakupu prywatnego). W ogóle mailowo twierdziła, że ma super ofertę dla osób prywatnych, a w trakcie rozmowy telefonicznej zaczęła chwalić Teslę, że wszystkie oferty dostępne są widoczne na stronie i nie trzeba nic negocjować:D A i jeszcze bardzo nalegała, żebym podał jej maila, na które będzie zamawiana Tesla (możliwe, że sobie je jakoś rezerwują).