Brak aktualizacji stanu auta w aplikacji

keller

Zadomawiam się
Właśnie wróciłem i robiłem reset na bezpieczniku 11,12, nie pomogło. Przypomniały mi się czasy Kodiaqa jak co dwa dni trzeba było resetować moduł, aż się wyrobił bezpiecznik i leciutko wychodził :) wówczas Skoda miała problemy z Orange i esimem. Jednak przez pół roku regularnie resetowałem.
Zrobiłem tez Test Forscanem na TCU i nie mam żadnych błędów.

Zaobserwowałem również, wchodząc w zakładkę hotspot, widać poziom sygnału i typ polaczenia, prędzej w garażu mialem 1 kreskę LTE teraz ciagle wyświetla 3G i 3 kreski, jeżdżąc po mieście ciagle było 3G na full, w ogóle nie przełączyło na LTE.

vwir

Pionier e-mobilności
No i chyba do tego celu Mach-E nie korzysta z wifi. U mnie ma bardzo dobry zasięg wifi w garażu a i tak nie mogę odświeżyć statusu.

keller

Zadomawiam się
No i chyba do tego celu Mach-E nie korzysta z wifi. U mnie ma bardzo dobry zasięg wifi w garażu a i tak nie mogę odświeżyć statusu.
Nawigacja korzysta z wifi? możesz podejrzeć np ładowarki online? albo wyszukać parking online?

vwir

Pionier e-mobilności
W sensie siedząc w samochodzie? Później będę jechał to sprawdzę. Teraz mi się nie chce iść do garażu ;)

miken

Zadomawiam się
Rozmawiałem z Fordem. To problem globalny po ich stronie. Brak połączenia z chmurą. Mnie to akurat złapało w trakcie resetowania PAAK...

Zauważyłem, że hotspot raportuje, że jest połączony cały czas do 3G, a wcześniej pokazywał 4G (z tego co pamiętam...) Może tu coś nie hula...? W PL ta usługa łączności działa na Plusie...

W Fordzie powiedzieli mi, że jeśli nie będzie działało w poniedziałek, to będą to eskalować dalej... Zastanawiam się co robią teraz... Czekają na cud, modlą się? 🙏😈🙏

mind

Zadomawiam się
Rozmawiałem z Fordem. To problem globalny po ich stronie. Brak połączenia z chmurą. Mnie to akurat złapało w trakcie resetowania PAAK...

Zauważyłem, że hotspot raportuje, że jest połączony cały czas do 3G, a wcześniej pokazywał 4G (z tego co pamiętam...) Może tu coś nie hula...? W PL ta usługa łączności działa na Plusie...

W Fordzie powiedzieli mi, że jeśli nie będzie działało w poniedziałek, to będą to eskalować dalej... Zastanawiam się co robią teraz... Czekają na cud, modlą się? 🙏😈🙏
Dzięki za info. W sumie to dobra wiadomość, bo wiadomo że nie trzeba hakować. Oby szybko ogarnęli.

miken

Zadomawiam się
Czekanie na cud zadziałało ;)
Ale tak częściowo... Bo nadal nie mogę uruchomić PAAK...

I pojawiła mi się Alexa... Ale nie wiem czy to efekt resetu, FordPass i PAAK ktory mu zapodałem, czy miało się pojawić i tak...

Z innych ciekawostek, to wrócił mi Plug & Charge i Współdzielenie dostępu do ładowania... Po ponad 4 miesiącach: "nasi technicy nad tym pracują"... 🤪