Brak ładowarek innych niż SuperCharger w nawigacji

LukaszM

Nowy na Forum
Cześć. Zazwyczaj jeżdżę wkoło komina więc ładuję samochód w większości w domu ale w najbliższy weekend wybieram się w dłuższą trasę i przy wyznaczaniu trasy w samochodzie zauważyłem że z nawigacji zniknęły wszyskie ładowarki dużej mocy poza SuC. Jescze miesiac temu można było znaleźć jakieś pojedyncze greenwaye i orleny których teraz niema, ta sama sytuacja jest w samochodzie jak i w aplikacji na Androida. Czy to teraz standard, czy wina jakichś ustawień?

Edit: literówki

Last edited:

Michal

Moderator
U mnie jakieś GW są na mapie.

Kszychu

Pionier e-mobilności
Ostatnia aktualizacja je skasowała, któryś raz z kolei grzanie baterii i mniejsza moc na ładowarkach :(
Podsumowując: Tesla robiłaś to źle a teraz jest jeszcze gorzej.
Nie aktualizowałem auta w ostatnim czasie i ładowarki zniknęły mi w niedzielę. Miejmy nadzieję że to błąd a nie celowe działanie

TomRS

Pionier e-mobilności
Nie aktualizowałem auta w ostatnim czasie i ładowarki zniknęły mi w niedzielę. Miejmy nadzieję że to błąd a nie celowe działanie
Ale w jakim celu niby ? Gdybyśmy jeszcze mieli dziesiątki hubów SuC do wyboru w Polsce, to można byłoby to od biedy zrozumieć. Ale było nędznie, a teraz jest jeszcze nędzniej. To co jest wielką zaletą Tesli w krajach cywilizowanych (czyli gęsta sieć SuC i oparta na nich nawigacja), u nas paradoksalnie jest chyba największą wadą Tesli. Chyba cała konkurencja w międzyczasie lepiej rozwiązuje kwestie nawigacji po ładowarkach.

Jacek Cichy

Nowy na Forum
Cześć. Zazwyczaj jeżdżę wkoło komina więc ładuję samochód w większości w domu ale w najbliższy weekend wybieram się w dłuższą trasę i przy wyznaczaniu trasy w samochodzie zauważyłem że z nawigacji zniknęły wszyskie ładowarki dużej mocy poza SuC. Jescze miesiac temu można było znaleźć jakieś pojedyncze greenwaye i orleny których teraz niema, ta sama sytuacja jest w samochodzie jak i w aplikacji na Androida. Czy to teraz standard, czy wina jakichś ustawień?

Edit: literówki
Dzis po aktualizacji 2024.32.7
Wrocily mi ladowarki inne niz Tesli

Jacek