Bu bu bu bu gdzies z prawego przodu

AndrzejKulig

Fachowiec
Takie różne narzędzia się w kieszeni otwierają ( na podejście serwisu ). Jeżeli jesteś zmuszony wziąć sprawy w swoje ręce, to ja bym na początek zamienił z innym kołem, i posłuchał. Bo na wyważaniu nie koniecznie to musi wyjść.
Tez tak słyszałem, sęk w tym że nie jestem w stanie określić z którego koła to dochodzi - ten dźwięk jest w środku, nie jestem audiofilem żeby określić dokładny kierunek. Auto dobrze wyciszone i się to rozprasza. Jak zaś otworze okna to za bardzo powietrze śwista. Także właśnie potrzebuje takiego magika co już przerabiał takie niuanse.

Młody

Follow the White Rabbit
Dziś po serwisie w tesli (KTW) stwierdzili ze nic nie słyszą/widzą i auto nie kwalifikuje się jakąkolwiek dodatkową inspekcje (wyważarka). Zatem szukam kogoś drobiazgowego co mi sprawdzi te koła na wyważarce i oceni w czym jest problem. Kraków i okolice - pomóżcie!

U mnie na wyważarka nic nie pokazywała, a byłem w trzech wulkanizacjach. Dopiero w czwartej gumiarz pokazał co jest nie tak z oponą.

inter

Pionier e-mobilności
Czołem, z autem od wczoraj - , auto nówka, przejechane jakieś 120km. Wszystko cacy oprócz pewnego mankamentu. Od samego początku mam wrażenie ze słychać gdzieś prawego przodu takie przytłumione bu bu bu bu - o częstotliwości kręcącego się koła. Dźwięk przy określonej prędkości na gładkim asfalcie, raczej przy żeglowaniu. Wydawało mi się ze to cos w mojej głowie, ale żona dziś pierwszy raz w aucie i tez zwróciła na to uwagę mimo że Jej nic o tym nie mówiłem by nie było biasu. Co robić, uleży się coś tam, koło raczej dokręcone ale nie ściągałem kołpaka by sprawdzić szpilki.
Pojeździj trochę, auto stało długo na statku, wiec opony moga byc odkształcone.
Opuść powietrze do 2.5 i testuj.