Bu bu bu bu gdzies z prawego przodu

AndrzejKulig

Fachowiec
Czołem, z autem od wczoraj - , auto nówka, przejechane jakieś 120km. Wszystko cacy oprócz pewnego mankamentu. Od samego początku mam wrażenie ze słychać gdzieś prawego przodu takie przytłumione bu bu bu bu - o częstotliwości kręcącego się koła. Dźwięk przy określonej prędkości na gładkim asfalcie, raczej przy żeglowaniu. Wydawało mi się ze to cos w mojej głowie, ale żona dziś pierwszy raz w aucie i tez zwróciła na to uwagę mimo że Jej nic o tym nie mówiłem by nie było biasu. Co robić, uleży się coś tam, koło raczej dokręcone ale nie ściągałem kołpaka by sprawdzić szpilki.

Młody

Follow the White Rabbit
Miałem tak dwa lata temu. 1 z 4 nowych opon pirelli miała wadę fabryczną i została wymieniona na gwarancji. Zamień koła z przodu i sprawdź czy coś się zmieni. Jak tak to wina opony, jak nie to wina auta. Co ciekawe wyważanie opony pokazywało, że wszystko ok, a wada wychodziła dopiero pod ciężarem samochodu.

AndrzejKulig

Fachowiec
Ale to auto z przebiegiem <200km. Poza tym ten dźwięk jest dość subtelny, słyszalnej na prostej, gładkiej drodze przy odpowiedniej prędkości (około 60km/h). Jak skręcić kołami przy tej prędkości ?

AndrzejKulig

Fachowiec
Tez na to stawiam - w następny czwartek mam wizytę w serwisie - dam znać co się wyjaśniło.
Stawiam na wadliwą, odkształconą oponę - reklamuj, opony z wyposażenia fabrycznego Tesli nie sa dobrej jakości. Ja miałem wymienione 4 na gwarancji, nowe też nie są idealne, choć jest o wiele lepiej niż byłoTez na to stawian

slaveq

Pionier e-mobilności
Ale to auto z przebiegiem <200km. Poza tym ten dźwięk jest dość subtelny, słyszalnej na prostej, gładkiej drodze przy odpowiedniej prędkości (około 60km/h). Jak skręcić kołami przy tej prędkości ?
Nie wiem, zmień pas na dwupasmówce czy coś :). U mnie łożysko padło przy 40 tyś ale jeździłem terenowo