Wszyscy pracownicy Budimex jeżdżą po budowach w całej Polsce?Jeśli masz budowy po całej Polsce i musisz jeżdzić na te budowy to auto elektryczne słabo się sprawdza.
Nie wiem, ale Ci co nie jeżdzą zazwyczaj nie mają aut służbowych. Normalnie jak w każdej robocie, codziennie do biura. Natomiast na inwestycje to zależy jak się złoży, czasem na budowe jest kilkadziesiat km a czasem 200-300km. A na miejscu sytuacja jest różna. Czasem są już ładowarki na miejscu a czasem jest kupa błota, baraki i nie ma się gdzie zbytnio doładować i wtedy takie auto się nie sprawdza, DLatego wymagane jest 10-20% floty co jakoś w miare łatwo można zrealizować, pod warunkiem że akurat nie ma problemów z dostępnością jak w 2022Wszyscy pracownicy Budimex jeżdżą po budowach w całej Polsce?
Ta, hiluxy eheNie sądzę żeby budimex jeździł w teren tymi teslami, to poważna firma, w teren mają pewnie jakieś hiluxy, a te Tesle dla menadżerów pewnie są.
ale masz w pełni racje, M3 i MY to bardzo dobrze wycenione samochody i nawet bez dopłat ich cena jest OKNo ja bym nie odmówił takiej Tesli przy najbliższej wymianie floty.
Jakoś udźwignę to zakłamanie i inne takie. Szczególnie, że taka tm3 jest tańsza (w zakupie i eksploatacji razem i osobno), szybsza, cichsza i …. od takiej np. rav4.
Bez zielnego ładu, polityki itp.
Ja nie. 😀…. W pozostałych przypadkach, nadal każdy woli być godzine wcześniej w domu niż jechać elektrykiem
Znajomy z dużej korporacji mówił mi, że nikt nie chce służbowej Tesli, oprócz pracujących w Warszawie - buspasy im się podobają.No zaraz, ale kto powiedział, że Ci co jeżdżą tymi Teslami nie są zadowoleni i że firma też nie jest happy z tego powodu, że używa we flocie EV? Jedno (punkty w przetargach) nie wyklucza drugiego (bycia zadowolonym z używania EV).