BYD Dolphin Surf - dostawy

jarqu

Posiadacz elektryka
Udało się mam papiery jutro rejestracja i odbiór. :)

Cudi3

Nowy na Forum
Cześć mam szybkie pytanie przymierzam się do zakupu Dophin Surf, jest możliwość negocjacji ceny bazowej tak jak w innych markach? Są jakieś zniżki na grupy zawodowe?

jigaman

Nowy na Forum
Cześć mam szybkie pytanie przymierzam się do zakupu Dophin Surf, jest możliwość negocjacji ceny bazowej tak jak w innych markach? Są jakieś zniżki na grupy zawodowe?
I tak i nie, Surf jest dość popularny, szczególnie ten Active, więc w zależności od sprzedawcy może być różnie. Ja urwałem kolor gratis na Boosta. Sprawdzałem trzech dealerów. Wiem, że jedni ponegocjowali więcej a inni mniej:) Popróbuj swoich sił.

jarqu

Posiadacz elektryka
Ktoś na grupie napisał że te hankooki w surfie założone to są całoroczne opony aż poszedłem w tym deszczu zobaczyć i coś tam jest jakaś śnieżynka i oznaczenje m+s. Po bieżniku nawet nie wydawała mi że że to całoroczna ale do pełnej całorocznej brakuje oznaczenia 3pmsf tak mi się wydaje.

Attachments

• Screenshot_20250728_171430_Gallery.jpg
    Screenshot_20250728_171430_Gallery.jpg
    2,4 MB · Liczba wyświetleń: 6

inter

Pionier e-mobilności
Ktoś na grupie napisał że te hankooki w surfie założone to są całoroczne opony aż poszedłem w tym deszczu zobaczyć i coś tam jest jakaś śnieżynka i oznaczenje m+s. Po bieżniku nawet nie wydawała mi że że to całoroczna ale do pełnej całorocznej brakuje oznaczenia 3pmsf tak mi się wydaje.
Brakuje szczytu ze śnieżynką w środku.
Nie napisałeś, jaki to model opony.

jigaman

Nowy na Forum

Takie info:
Opony z oznaczeniem M+S (Mud and Snow, czyli błoto i śnieg) mogą być oponami wielosezonowymi, ale nie tylko. Oznaczenie M+S informuje, że opona jest przystosowana do jazdy w warunkach zimowych, ale nie jest jednoznaczne z tym, że jest to opona tylko i wyłącznie zimowa. Często to oznaczenie występuje również na oponach całorocznych, czyli wielosezonowych.

Dodatkowo, opony wielosezonowe mogą mieć oznaczenia takie jak 3PMSF (płatek śniegu na tle trzech szczytów górskich) oraz napisy All Season, 4Seasons, All Weather, które jasno wskazują na ich uniwersalny charakter.

Warto pamiętać, że choć opony M+S są dopuszczone do użytku w warunkach zimowych w niektórych krajach, w Niemczech od 2024 roku obowiązuje zakaz używania opon z samym oznaczeniem M+S w warunkach zimowych, wymagany jest symbol 3PMSF.