jarqu

Posiadacz elektryka
To podobnie jak u nas TM3 na dłuższe trasy a surf wokól komina. Ta wersja Active to rzeczywiście troche takie Yeti mam wrażenie że trafiła tylko do cenników aby można było dumnie mówić od 82 tys zł ale BYD nie zależy by ją sprzedawać. W każdym razie ja po Renault Zoe z małą baterią chciałem coś z większym zasięgiem, bo bądź co bądź taka bateria jest wystarczająca do codziennego jeżdżenia do miasta ale na dłuższą mete jest upierdliwa szczególnie zimą ciągle wiszenie na ładowarce i mniejsza niezależność także wybrałem wersje boost bo ta ma być dostępna najszybciej, może nawet jutro uda mi się odebrać auto :)

p.j.s

Fachowiec
Diametralnie? 10x szybciej niż TmS 75? 30-35min 10-80%, czyli są już auta które ładują się 3min? A może choć 5 minut? Nie? A to może 10 minut? Standardem jest po 15 latach ładowanie w 15 minut? A może chociaż 20minut?
No nie sądzę.
XPeng G6 już podobno jest w PL dostępny, ma ładowanie od 10-80% w 20 minut. Tak podają w broszurkach - dostałem z Inchcape. Szkoda że nie ma na Śląsku jeszcze żadnego punktu salon/serwis.

Byłem w BYD w Libero w Katowicach (kilka miesięcy temu), nie ma problemu umówić się na jazdy (nie miałem jeszcze czasu), przy okazji spytałem o serwis. Za pierwszym razem jak byłem, to mi powiedzieli, że mają z jakimś serwisem w Rudzie Śląskiej mieć podpisaną umowę na serwisowanie. Parę tygodni później mówili o Katowicach, a niedawno mi sprzedający powiedział że mają w planach za kilka miesięcy otworzyć normalny salon+serwis, ale nie jestem pewien - bodajże w Dąbrowie Górniczej.

Kilka razy widziałem już testy BYD Surf na drogach w południowych dzielnicach Katowic.