Byd -wizyta w salonie

bano92

Zadomawiam się
Byłem dziś u księgowej, a że niedaleko jest salon BYD to stwierdziłem że obejrzę na żywo jak się prezentują te samochody.
BYD Seal na żywo prezentuje się świetnie, jest bardzo ładny w środku i na zewnątrz, materiały wnętrza wysokiej jakości. Jedyny mankament jaki znalazłem to regulacja kolumny kierownicy jest manualna, a dźwignia od regulacji kierownicy jest słabo zamaskowana(pod pewnymi kątami widać wnętrze kolumny i metalowe elementy).
System działa całkiem sprawnie ale nie tak szybko jak w Tesli. Bagażnik wydaje się mniejszy niż w Model 3.

Sprzedawcy jednak mogliby się przejść do salonów Lexus lub Toyota i zobaczyć jak wygląda obsługa klienta. Handlowiec przedstawił mi dużo zalet i cech samochodu ale moje dane do oferty spisał sobie na kartce(nie mają komputera do tego?) i nie została zaproponowana jazda próbna(!).

Prawdopodobnie wybiorę się na jazdę próbną ale do innego salonu.

art

Zadomawiam się
Byłem dziś u księgowej, a że niedaleko jest salon BYD to stwierdziłem że obejrzę na żywo jak się prezentują te samochody.
BYD Seal na żywo prezentuje się świetnie, jest bardzo ładny w środku i na zewnątrz, materiały wnętrza wysokiej jakości. Jedyny mankament jaki znalazłem to regulacja kolumny kierownicy jest manualna, a dźwignia od regulacji kierownicy jest słabo zamaskowana(pod pewnymi kątami widać wnętrze kolumny i metalowe elementy).
System działa całkiem sprawnie ale nie tak szybko jak w Tesli. Bagażnik wydaje się mniejszy niż w Model 3.

Sprzedawcy jednak mogliby się przejść do salonów Lexus lub Toyota i zobaczyć jak wygląda obsługa klienta. Handlowiec przedstawił mi dużo zalet i cech samochodu ale moje dane do oferty spisał sobie na kartce(nie mają komputera do tego?) i nie została zaproponowana jazda próbna(!).

Prawdopodobnie wybiorę się na jazdę próbną ale do innego salonu.
W czasie mojej wizyty w salonie rzekomo system nie działał. Po dwóch dniach jednak odpisali. No niestety, formy sprzedaży bardzo ograniczone - zakup lub leasing tradycyjny z wykupem. Brak form najmu długoterminowego z sensowną ratą. To samo z Xpengiem. Te marki są jeszcze dalekie od współczesnych modeli sprzedaży. Klient, szczególnie przy BEVach nie chce kupować i martwić się odsprzedażą. Aktywna rola producenta / sprzedawcy jest niezbędna.

STMS

Pionier e-mobilności
Klient, szczególnie przy BEVach nie chce kupować i martwić się odsprzedażą. Aktywna rola producenta / sprzedawcy jest niezbędna.

w chińskich markach może tak bo niewiadomo co będzie za 4-5 lat
ale tesli nie wyobrażam sobie wynajem skoro wiem że się nie opłaca

solik

Pionier e-mobilności
ale tesli nie wyobrażam sobie wynajem skoro wiem że się nie opłaca

to zalezy jak lezy, zielona wypozyczalnia miala dobre oferty - ja mialem wykup mozliwy i na poziomie cen na otomoto

PKO ma 1%, przynajmniej w panelu klienta mnie bombarduja oferta na BYD ale zeby mnie to skusilo Seal musi staniec do poziomu TM3 HL albo byc ciut nawet tanszy

STMS

Pionier e-mobilności
PKO ma 1%, przynajmniej w panelu klienta mnie bombarduja oferta na BYD ale zeby mnie to skusilo Seal musi staniec do poziomu TM3 HL albo byc ciut nawet tanszy

jak zrozumiesz, że to nie PKO ma ofertę tylko importer zamiast rabatu sponsoruje Ci najem będzie łatwiej 😀

solik

Pionier e-mobilności
ale to klasyczny leasing nie wynajem

widocznie dobrze im idzie skoro sie ograniczyli tylko do tej oferty, ja zadnego BYD poza demo na drodze nie widzialem (dobra, jednego, suva hybrydowego ktory zajmuje parking przy ladowarce a sie nigdy nie laduje)

STMS

Pionier e-mobilności
ale to klasyczny leasing nie wynajem

widocznie dobrze im idzie skoro sie ograniczyli tylko do tej oferty, ja zadnego BYD poza demo na drodze nie widzialem (dobra, jednego, suva hybrydowego ktory zajmuje parking przy ladowarce a sie nigdy nie laduje)

uważasz, że 1 % to oferta rynkowa ... serio ?

i nie ma znaczenia czy leasing czy najem
jak coś jest nierynkowe to "ktoś" za to płaci ... tym kimś jesteś TY jako kupujący tylko masz to ukryte w cenie ... coś jak raty 0 % itd