Ceny nowych niro

adamusek

Posiadacz elektryka
Użyłeś toto chociaż raz, z faktyczną taką potrzebą?
Albo ktokolwiek?
Podtrzymanie pieca gazowego w domu, podladowanie drugiego elektryka który nie ma szybkiego ładowania, suszenie włosów po kąpieli w jeziorze suszarka(kobiety), ładowanie mocnego laptopa z ładowarka 120w itp

Ev3

Pionier e-mobilności
Podtrzymanie pieca gazowego w domu, podladowanie drugiego elektryka który nie ma szybkiego ładowania, suszenie włosów po kąpieli w jeziorze suszarka(kobiety),
Ale zrobiłeś to, czy teoria?
Bo mnie ciekawi ilu faktycznie użyło V2L.
ładowanie mocnego laptopa z ładowarka 120w itp
BTW: wewnętrzne gniazdo 230v chyba jest w Niro w każdej wersji, czy też nie?

Jobski

Fachowiec
Albo ktokolwiek?
Mnie ta funkcja uratowała obiad świąteczny w ostatnie Boże narodzenie gdzie na pół godziny przed imprezą padł prąd w okolicy, a pieczeń w piekarniku właśnie potrzebowała tych 30 minut, długi przedłużacz z garażu do kuchni i obiad odbył się o planowanej godzinie.

PaRa

Zadomawiam się
Byłem dziś w salonie, żona obejrzała auto i zaakceptowała wybór.
Prawdopodobnie w piątek będzie jazda próbna.

Na razie poprosiłem o sprawdzeniu opcji dofinansowania, i dostępności L w kolorze białym.

Czy posiadanie pompy ciepła jest istotne ?

Olecki

Pionier e-mobilności
Pompa ciepła w niektórych warunkach potrafi zmniejszyć zużycie energii na potrzeby ogrzewania/chłodzenia kabiny (a więc odrobinę zwiększyć zasięg). Wszystko zależy jak korzystasz na codzień z pojazdu, jeśli podróże powyżej 250km dziennie robisz sporadycznie to dopłata za pompę nie ma większego sensu.

pbr

Posiadacz elektryka
Pompa ciepła w praktyce nigdy ci się nie zwroci więc ma sens tylko i wyłącznie wtedy gdy w zimie regularnie robisz trasy na granicy zasięgu i ta pompa pozwoliłaby oszczędzić te kilka km i dojechać do domu bez ładowania w trasie.

pbr

Posiadacz elektryka
Albo ktokolwiek?
Kilka razy przy awarii prądu (otwarcie bramy, zasilenie stanowiska pracy, zasilenie płyty indukcyjnej i przygotowanie obiadu itp.)
Na wyjazdach całodniowych do parków, lasów, placów zabaw grillujemy na grillu elektrycznym, no i na polu namiotowym nie trzeba płacić 20-30zl dziennie za prąd.
Niemniej oczywiście to zależy od potrzeb i tego jak ktoś wykorzystuje samochód :)