Cesja BMW i4 M50

Cav

Pionier e-mobilności
Biorąc po uwagę inflację wcale mnie nie dziwi że ktoś sprzedaje auto w cenie zakupu
Tyle że ja wcale nie sprzedaję w cenie zakupu.
Kolega sobie w swojej wirtualnej rzeczywistości poodliczał wszystko co ew. mogłem odliczyć, to mu takie bzdury powychodziły.
A i tak to była nieprawda.

A przy sprzedaży muszę w dużej części pooddawać państwu to co wcześniej ew. mogłem odliczać (gdy auto było na firmę i z dopłatami), więc w ogóle tego typu wyliczenia nie trzymają się kupy i nie mają żadnego znaczenia w danej sytuacji.
Jeżeli auto spłacone to aby nie wysłuchiwać takich szyderczych komentarzy jeździj dalej, oszczędzaj na nowego.
Tak właśnie robię, zresztą coraz więcej plusów tej sytuacji odnajduję.
Bo oprócz nieco niższego zużycia (a i to może być nieprawdą zimą z racji konieczności stałego podgrzewania baterii w SR), szybszego ładowania w trasie i może łatwiejszej odsprzedaży w przyszłości, z porównania Soula z TMY więcej plusów ma soul w mojej sytuacji.
Rzecz jasna brak dopłaty 100 tys jest na pierwszym miejscu.

Last edited:

cooler

Pionier e-mobilności
przy sprzedaży muszę w dużej części pooddawać państwu to co wcześniej ew. mogłem odliczać (gdy auto było na firmę i z dopłatami),
Dlatego warto auto podarować żeby zostało w rodzinie :sneaky:

Bronek

Pionier e-mobilności
Dlatego warto auto podarować żeby zostało w rodzinie :sneaky:
A rodzina po 6 miechach sprzeda bez oddawania.
Do takich manewrów trzeba się przygotować, no i mieć rodzinę.. Trzeba narobić dzieciaków aby im potem darować te auta. Ja wiedziałem że będę uciekał z podatku ale za mało zrobiłem, a jestem jedynakiem. Matce, Ojcu, synom... Kurde żebym wiedział to bym dorobił....
To polityka prorodzinna... :) Państwa lepsza niż 500+

STMS

Pionier e-mobilności
tylko najpierw trzeba wykupić z leasingu :ROFLMAO: a nie szukać kogoś kto to przejmie ...

a dalej - trzeba zamortyzować wcześniej jak największą część wartości pojazdu bo w momencie przekazania reszta niezamortyzowana nie jest kosztem

czyli min 2-3 lata trzeba jeździć aby taki manewr dobrze przeprowadzić podatkowo i na tym zarobić

UseYbrain

Posiadacz elektryka
Dobre, szczególnie od Ciebie, osoby która e-Soula z 2020 chce sprzedać praktycznie za cenę za którą go kupiła, bo przeliczasz swoje auto do ceny dzisiejszej :D Mistrzostwo!
Sprzedaje za tyle za ile chce ! Jakie „mistrzostwo”. Najwyżej nie sprzeda !

nnnnn

Pionier e-mobilności
Sprzedaje za tyle za ile chce ! Jakie „mistrzostwo”. Najwyżej nie sprzeda !
Mistrzostwem jest czepiać się kogoś o cenę tak jak tu jest w wątku i kazać płacić frycowe "za wyjechanie z salonu" samemu sprzedając auto dwuletnie za cenę którą się ostatecznie zapłaciło. Ale jak widać mamy inne standardy i tylko mnie razi takie postrzeganie rzeczywistości. EOD

Powodzenia w sprzedaży obu Panom!

Last edited:

Cav

Pionier e-mobilności
Mistrzostwem jest czepiać się kogoś o cenę tak jak tu jest w wątku i kazać płacić frycowe "za wyjechanie z salonu" samemu sprzedając auto dwuletnie za cenę którą się ostatecznie zapłaciło.
Przestaniesz wreszcie kłamać w każdym poście?

Po drugie - kilkadziesiąt tysięcy obniżki (przy cenie 3 razy niższej) vs zero, to dla Ciebie jest to samo?
Jeśli tak, to nie dziwota, że nie przyjmujesz do wiadomości faktów....

nnnnn

Pionier e-mobilności
Przestaniesz wreszcie kłamać w każdym poście?

Po drugie - kilkadziesiąt tysięcy obniżki (przy cenie 3 razy niższej) vs zero, to dla Ciebie jest to samo?
Jeśli tak, to nie dziwota, że nie przyjmujesz do wiadomości faktów....
Twoja rzeczywistość vs moja, nie dojdziemy do porozumienia(y) A podrzucisz link do swojego tematu w którym opisywałeś swojego soula czy niechcący wątek zniknął z forum?

Cav

Pionier e-mobilności
Twoja rzeczywistość vs moja
Nie - to jest rzeczywistość vs Twój świat wirtualny, który sobie sam stworzyłeś.
Nijak ma się do prawdziwego.
, nie dojdziemy do porozumienia
Nie musimy, wystarczy że przestaniesz kłamać na tematy o których nie masz pojęcia, a tylko niczym nie poparte własne wyobrażenia.
(y) A podrzucisz link do swojego tematu w którym opisywałeś swojego soula czy niechcący wątek zniknął z forum?
Nie ma go w dziale o soulu?
No to nie wiem, ja nic nie usuwałem.

O ten wątrek chodzi?

Jeśli tak - to przeczytaj go, ale koniecznie ze zrozumieniem.
Jakbyś miał z tym problemy, to ZAPYTAJ (w tamtym temacie), wyjaśnię, co znaczy np. sformułowanie "realnie".

Last edited: