Cesja najmu na 6 m-ce Tesla 3 2022 r.

Wyszpa3

Nowy na Forum
A sprawdzałeś czy można zrobić w ogóle cesję tego najmu?
Bo zazwyczaj nie można....
Można. Okres trwalasci dofinansowania zamknął się po 2 latach. Czas wykonania cesji zajmuje ok 1 m-ce i zaczyna się od przesłania danych do weryfikacji osoby która chce przejąć najem...

marcinslk

Zadomawiam się
Jak nieaktualne to można wziąć w ofercie Flex: https://mamgo.pl/samochody/najem/na-firme/tesla/uzywany , https://mamgo.pl/samochody/najem/prywatnie/tesla/uzywany ). Sam będę odbierał taką od Arval za 2 tygodnie.
o wow, i to serio jest tak jak piszą:

w ramach raty zapewniamy usługi administracyjne i serwisowania, przeglądy oraz ubezpieczenie i auto zastępcze,
nie ponosisz kosztów wcześniejszego zwrotu,

?

Nie ma żadnego kruczka, dodatkowych kosztów? Zwrot w dowolnym momencie?

Wygląda mega.

Gingol

Fachowiec
o wow, i to serio jest tak jak piszą:

w ramach raty zapewniamy usługi administracyjne i serwisowania, przeglądy oraz ubezpieczenie i auto zastępcze,
nie ponosisz kosztów wcześniejszego zwrotu,

?

Nie ma żadnego kruczka, dodatkowych kosztów? Zwrot w dowolnym momencie?

Wygląda mega.
Największy kruczek to sam Arval, firma jest fatalna jeśli chodzi o obsługę. Ale póki nic się nie dzieje i płacisz to jest ok. Sama oferta jest legitna. Miesięczny okres wypowiedzenia.

marcinslk

Zadomawiam się
dzięki! te 24k netto rocznie opłat to jest mniej niż roczna utrata wartości tego auta, rozważałem zakup używki z 21 ale w tym kontekście to nie ma najmniejszego sensu.

solik

Pionier e-mobilności
Sam wzialem KIA w ofercie Flex, mam umowe juz podpisana, miesieczny okres wypowiedzenia, umowa standardowa, max okres to do 2 lat w przypadku nowych aut (i bez wkladu bo Arval wzial na siebie dotacje).

Przy ofercie Flex rata jest drozsza o okolo 150-200 zl niz w przypadku odgornej deklaracji np 36 miesiecy umowy no ale daje to swobode - docelowo KIA nie chce jezdzic a nie bede kupowal jakiegos gruza na pare miesiecy zeby placic za parking i nie moc jezdzic buspasami.

Arval firma jak firma, rotacja w BOK, balagan - dopoki placisz nic sie nie dzieje. Mi 3 miesiace po wykonaniu przegladu zadzwonili ze moga mnie umowic na przeglad. Ot co, urok duzej firmy z duza rotacja pracownikow.