Chlapacze oryginalne.

cooler

Pionier e-mobilności
Mam zamontowane te dodatkowe osłony. Trą o wszystko i wszędzie ale robotę dobrze robią.
Czy są elastyczne i nic się nie wyrwie gdy sobie potrą? Jeżeli tak to chyba zainstaluję... Zima to niefajna pora dla lakieru, mam te podstawowe chlapacze i chyba są na zimę za krótkie. Zawsze instalowałem w każdym samochodzie chlapacze i robiły dobra robotę. Mam toyotę z '97 i do dziś progi się trzymają.
Czy dobrze zrozumiałem instrukcję? Zakładamy te dodatkowe chlapacze na te krótkie które już mam zainstalowane?

cooler

Pionier e-mobilności
Ktoś sam zakładał? Wystarczy wyjąc te dwa kołeczki od strony koła, wyczyścić ten krótki chlapacz i nałożyć + przyklaić na niego ten długi a następnie wrzucić te kołeczki?
Patrząc jak wygląda moja Tesla po 2 dniach śniegu i syfu na ulicach to chyba założę te długie jak najszybciej

gim-kg

Pionier e-mobilności
Ktoś sam zakładał? Wystarczy wyjąc te dwa kołeczki od strony koła, wyczyścić ten krótki chlapacz i nałożyć + przyklaić na niego ten długi a następnie wrzucić te kołeczki?
Patrząc jak wygląda moja Tesla po 2 dniach śniegu i syfu na ulicach to chyba założę te długie jak najszybciej
Moja nie ma wcale 🙈

cooler

Pionier e-mobilności
Jest jeszcze śrubka od spodu. Trzeba mieć nasadkę M10 o ile dobrze pamiętam. Płaskim kluczem nie da rady podejść.
Do czegoś potrzebna ta śrubka? Da się bez niej?