"Cieszmy się że jest tak tanio"

elektryk

Pionier e-mobilności
Kolejny artykuł ze stajni EV Klub i kolejny raz słowo Tesla lub Supercharger na liście słów zakazanych:

Ogólny przekaz - cieszmy się że jest tak tanio, bo taniej nie będzie a powinno być drożej. Nie ważne że ceny energii w hurcie spadają, byliśmy dla Was tak tani że obniżki nie będzie.

Do tego porównajmy abonamenty z opłatą w setkach złotych miesięcznie z 0 kWh w cenie do tych co nie mają żadnego abonamentu i ogłośmy że GreenWay to najlepszy deal.

elektryk

Pionier e-mobilności
To nie moje żądania tylko definicja z ustawy o elektromobilności a ta wzięła ją z przepisów europejskich.

To napisz jeszcze jakie to uprzywilejowania daje Ionity bo rabat cenowy dla grupy użytkowników jest dopuszczalny ale np. ograniczanie dostępu innym w godzinach dużego obłożenia (jak robi Tesla w USA) nie jest.
Tak źle i tak niedobrze, coraz bardziej jestem przekonany że Tesla robi błąd otwierając swoją sieć, była zamknięta było źle, będzie otwarta też źle.

W USA producenci podpisali umowy z Tesla na takie samo traktowanie swoich użytkowników (nie dla wszystkich stacji), ale pod warunkiem że zintegrują swoją nawigację z API Tesli, dzięki czemu będą uczestniczyć w wymianie informacji potrzebnej do zarządzania siecią m.in. przewidywaniem obłożenia stanowisk.

danielm

Pionier e-mobilności
Tak źle i tak niedobrze, coraz bardziej jestem przekonany że Tesla robi błąd otwierając swoją sieć, była zamknięta było źle, będzie otwarta też źle.

W USA producenci podpisali umowy z Tesla na takie samo traktowanie swoich użytkowników (nie dla wszystkich stacji), ale pod warunkiem że zintegrują swoją nawigację z API Tesli, dzięki czemu będą uczestniczyć w wymianie informacji potrzebnej do zarządzania siecią m.in. przewidywaniem obłożenia stanowisk.
wiesz jak jest. w usa wszyscy przesiadają się na wtyczkę tesli a w polsce szuka się coraz głupszych argumentów dlaczego tesla jest zła

luki

Pionier e-mobilności
tak, tesla dokłada do interesu a raczej... sama sobie produkuje ładowarki własnego projektu we własnej fabryce a koszty ładowania ma wliczone w koszty funkcjonowania firmy czyli pośrednio w cenach samochodów które sprzedaje. inne firmy musza kupować ładowarki od producentów i wypadałoby żeby przynosiły zyski jeśli mają się rozwijać
No OK. To w takim razie cena 2.6-2.8 na AC czym jest podyktowana? Tak samo abo, który oprócz "zniżki" nic nie daje, a potem zdziwienie, że ludzie wykupują abo tylko na 1-2 mc. (swoją drogą ciekawy jestem ilu klientów przyszło i poszło z GW podczas letniej promocji).
Niektóre ładowarki GW też są w takich lokalizacjach, że mam wrażenie że miejsce jest po taniości

mALEK

Pionier e-mobilności
Do tego porównajmy abonamenty z opłatą w setkach złotych miesięcznie z 0 kWh w cenie do tych co nie mają żadnego abonamentu i ogłośmy że GreenWay to najlepszy deal.
no czekam na jakas konkurencje dla GW, bo widac, ze wykorzystuja obecna sytuacje :/ a EVKP jeszcze ich w tym promuje.

danielm

Pionier e-mobilności
No OK. To w takim razie cena 2.6-2.8 na AC czym jest podyktowana? Tak samo abo, który oprócz "zniżki" nic nie daje, a potem zdziwienie, że ludzie wykupują abo tylko na 1-2 mc. (swoją drogą ciekawy jestem ilu klientów przyszło i poszło z GW podczas letniej promocji).
Niektóre ładowarki GW też są w takich lokalizacjach, że mam wrażenie że miejsce jest po taniości
płacę abo na GW od 2 lat mimo że w tym roku ładowałem się u nich raptem 9 razy. oczywiście że wolałbym żeby mieli niższe ceny, najlepiej żeby mi płacili za ładowanie, ale nie ma lepszej sieci w tym kraju

Slavekk_

Posiadacz elektryka
płacę abo na GW od 2 lat mimo że w tym roku ładowałem się u nich raptem 9 razy. oczywiście że wolałbym żeby mieli niższe ceny, najlepiej żeby mi płacili za ładowanie, ale nie ma lepszej sieci w tym kraju
Płacisz, czy twoja firma placi i wlicza w koszty?

Bandtio83

Posiadacz elektryka
Niewiem czym się chwalić, lepiej daj na jakoś zbiórkę lub patronie komuś co to doceni, a GW ma możliwości mieć lepszy produkt ale nie robią tego

Bandtio83

Posiadacz elektryka
dokładnie odwrotnie. wspieram firmę której działania mi pasują. cena zawsze może być niższa ale cena to nie wszystko
Długi masz staż i sentyment bierze górę, znam wiele osób "nowych" i GW jest im niepotrzebny, tylko dom+ Orlen na MOP lub ionity bo moc jest.