"Cieszmy się że jest tak tanio"

elektryk

Pionier e-mobilności
Kolejny artykuł ze stajni EV Klub i kolejny raz słowo Tesla lub Supercharger na liście słów zakazanych:

Ogólny przekaz - cieszmy się że jest tak tanio, bo taniej nie będzie a powinno być drożej. Nie ważne że ceny energii w hurcie spadają, byliśmy dla Was tak tani że obniżki nie będzie.

Do tego porównajmy abonamenty z opłatą w setkach złotych miesięcznie z 0 kWh w cenie do tych co nie mają żadnego abonamentu i ogłośmy że GreenWay to najlepszy deal.

cooler

Pionier e-mobilności
Skoro oni podchodzą do tego jak Business-is-business, to ja też :/
Dokładnie tak samo robię. Jak będzie trzeba w trasie to GW jako ostatni na liście, płaciłem abo prawie 2 lata ale mi przeszło. SC w Ząbkach i w Białymstoku rozwiązał moje problemy.

cooler

Pionier e-mobilności
1200/rok w GW, vs np EV+ za 720zl. jezeli mialbym kogos "wspierac", to wlasnie byloby to EV+
To EV+ ma abonament? Mam apkę i konto ale tego nie wiedziałem. Chyba że piszesz o innej sieci, bo Ci moi mają mało punktów ładowania.

krzyss

Pionier e-mobilności
To policz ile cię wychodzi średnio kWh w danej prędkości, dodaj do kosztów cenę abonamentu oczywiście. Weź np wrzesień i podaj cenę za DC ((szybkie i wolne poniżej 70) za kWh ile wychodzi ci średnio, bo ludzie podają niskie koszty ładowania a zapominają doliczyć koszty abonamentu
Masz i licz sobie.
To jest z sierpnia, we wrzesniu mialem wiecej ladowan na Ekoenie bo nie mialem
GW pod reka.
Zaplacilem 731.- PLN brutto

Za wrzesien mam 212kWh za 460zl z abo.

Attachments

• IMG_9770.jpeg
    IMG_9770.jpeg
    319,2 KB · Liczba wyświetleń: 52
Last edited:

lvlthn

Pionier e-mobilności
Greenway ciężko polubić. Są jedni z nadroższych a nie oferują wiele. Ładowanie często zrywa, płacisz za 100kw+ mimo że ładowanie jest dużo wolniejsze(np 50-70kw), często mają awarie i nie widać tego w aplikacji.
Lokalizacja ładowarek też pozostawia wiele do zyczenia
Kiedyś dostałem rabat w podziękowaniu za ankietę, myślę skorzystam w trasie na szybkiej ładowarce. Nie zdążył naładować 3kwh i się rozłączyło lądowanie 😆 Rabat się naliczył na bagatela 90groszy. Dziękuję za taką obsługę.

Także ciężko się cieszyć na podwyżki, skoro nie oferują więcej.

krzyss

Pionier e-mobilności
Greenway ciężko polubić. Są jedni z nadroższych a nie oferują wiele. Ładowanie często zrywa, płacisz za 100kw+ mimo że ładowanie jest dużo wolniejsze(np 50-70kw), często mają awarie i nie widać tego w aplikacji.
Lokalizacja ładowarek też pozostawia wiele do zyczenia
Kiedyś dostałem rabat w podziękowaniu za ankietę, myślę skorzystam w trasie na szybkiej ładowarce. Nie zdążył naładować 3kwh i się rozłączyło lądowanie 😆 Rabat się naliczył na bagatela 90groszy. Dziękuję za taką obsługę.

Także ciężko się cieszyć na podwyżki, skoro nie oferują więcej.
A jaka masz alternatywe ?
Operator ktory ma sporo DC w cenach ponizej 2,5 za DC >120kW ?

Mi od dawna nie zrywa, stacje dzialaja ze stabilnoscia 95% i zaczynaja byc w dogodnych dla mnie lokalizacjach.

Bandtio83

Posiadacz elektryka
Masz i licz sobie.
To jest z sierpnia, we wrzesniu mialem wiecej ladowan na Ekoenie bo nie mialem
GW pod reka.
Zaplacilem 731.- PLN brutto

Za wrzesien mam 212kWh za 460zl z abo.
Liczyć mi się tego nie chce bo to twoja brożka czy ci się opłaca czy nie, ale nie o to chodziło, w wrześniu masz 1kWh za 2.16 zł, bardzo tanio.
Czyli abonament opłaca się kupić gdy się dużo u nich ładuje, więc skoro abonamentowym mogą sprzedawać prąd w takiej cenie to dlaczego innym nie mogą dać podobnej ceny? To oni dopłacają do abonamentowych ? Narzekają że ciągle małe obłożenie, opłaty stałe ale ty zatrzymasz się i zaladujesz za 2.16 ale ja tego nie zrobię skoro wszędzie indziej jest taniej.
Abonament jest po to aby mieć zapewniony stały dochód w przyszłości, wystarczyło by wprowadzić abonament na min 3 miesiące, w nim dać kWh tak aby cena była np 2.20 ( i tak więcej by zarobili niż na tobie,), mieliby stały dochód ( np mogliby planować inwestycje) a klienci by przyzwyczajali się z nich korzystać, mieliby na kim robić akcję marketingowe itp.
Ja tego nie rozumiem, serio, jedynie co widzę że osobiście unikam ich stacji chodź parę lat temu chwaliłem ich, nie ładuje dużo poza domem ale coś tak, takich jak ja jest wielu.
ps. Ja ogólnie ładuje w domu ale w wrześniu z komercyjnych pobrałem 150kWh czyli nie tak mało bo ty 212

lvlthn

Pionier e-mobilności
A jaka masz alternatywe ?
Operator ktory ma sporo DC w cenach ponizej 2,5 za DC >120kW ?

Mi od dawna nie zrywa, stacje dzialaja ze stabilnoscia 95% i zaczynaja byc w dogodnych dla mnie lokalizacjach.
Narazie żadnej sensownej. Ale robi się coraz więcej SuC, więc greenway robi się powoli meh
Nawet głupi orlen ładuje 100kw jak powinien, a nie z połowa mocy.

Ev3

Pionier e-mobilności
Liczyć mi się tego nie chce bo to twoja brożka czy ci się opłaca czy nie, ale nie o to chodziło, w wrześniu masz 1kWh za 2.16 zł, bardzo tanio.
Czyli abonament opłaca się kupić gdy się dużo u nich ładuje, więc skoro abonamentowym mogą sprzedawać prąd w takiej cenie to dlaczego innym nie mogą dać podobnej ceny? To oni dopłacają do abonamentowych ? Narzekają że ciągle małe obłożenie, opłaty stałe ale ty zatrzymasz się i zaladujesz za 2.16 ale ja tego nie zrobię skoro wszędzie indziej jest taniej.
Abonament jest po to aby mieć zapewniony stały dochód w przyszłości, wystarczyło by wprowadzić abonament na min 3 miesiące, w nim dać kWh tak aby cena była np 2.20
Nie wiem do końca o co Ci powyżej chodziło, skoro już teraz jest abonament na miesiąc (a nie na 3, więc chyba lepiej?) i daje cenę 2.16?

Ale sam też na GW nie ładuję, bo bez abo jest bardzo drogo, a kupowanie abo nie ma sensu dla sporadycznego ładowania.