Pleśniak
Posiadacz elektryka
Matematyka z Elonem"Model 3 ma cztery porty USB. Trzy porty USB-C dają
moc wyjściową ok. 42 W, a dwa porty — ok. 65 W." 🤔
Matematyka z Elonem"Model 3 ma cztery porty USB. Trzy porty USB-C dają
moc wyjściową ok. 42 W, a dwa porty — ok. 65 W." 🤔
Do rozwikłania zagadki potrzebny jest fizyk kwantowy ;-) Ten port jest, ale jakby go nie było.Matematyka z Elonem![]()
Półka wydaje się za płytka na subwoofer. Są w niej juz 2 normalne głośniki więc nie sądzę, może ktoś w review pomylił subwoofer z głosnikami standardowymi...?Dwa mniejsze subwoofery pod półką bagażnika. Nie pamiętam skąd wiem. Ani czy wiem.
No ale to serio tak trudno domyśleć się dlaczego to zrobili? Większa cześć globu nie potrzebuje prędkości powyżej 150kmh bo jest to po prostu nielegalne. Więc potencjalny rynek jest ograniczony do kilku krajów. A z drugiej strony prędkość obniżyli bo komfort (potwierdzone info) i ekonomia zużycia (przeprogramowane silniki). I efektem tych zmian pewnie będą opony z homologacją na niższą prędkość. Czyli nie obniżyli prędkości bo opon nie mogli kupić tylko obniżyli prędkość z powyższych powodów, a skoro prędkość niższa to opony mogą być inne (tańsze i bardziej komfortowe).Prawda wyjdzie z czasem dlaczego zrobili to ograniczenie jak ktoś zrobi prawdziwy test i zajrzy do bebechów. Na razie mamy relacje blogerów i reporterów pod okiem Tesli a z tego nie dowiemy się co zostało obcięte czy zaoszczędzone... bo w bajki o oponach to ja nie wierzę, za dużo na rynku jest takich które są homologowane na 240+km/h a nawet jeden z recenzentów pisał że auto miało takie Michelinki na sobie wiec nie przez nie jest ten limit prędkości...
Wątpię.może ktoś w review pomylił subwoofer z głosnikami standardowymi...?
Możesz mi wrzucić na privMogę wrzucić jak ktoś potrzebuje.
Został przeniesiony z dołu bagażnika, na półkę (dlatego wiekszy bagażnik o 30 litrów). A subwoofer to niby co jest jak nie głośnik, dali dwa zamiast jednego.Półka wydaje się za płytka na subwoofer. Są w niej juz 2 normalne głośniki więc nie sądzę, może ktoś w review pomylił subwoofer z głosnikami standardowymi...?
Ciekawi mnie ile km miała przejechanych ta starsza wersja 3 którą porównywał z nową. Wiadomo, że zawieszenie w nowym samochodzie będzie lepiej amortyzowało nierówności chociażby z tego powodu że jest nowe i nie po wybijane jak w używanym samochodzie. Tak samo z wyciszeniem, czym samochód jest bardziej wyeksploatowany tym jest większy hałas wewnątrz chociażby z tytułu zużycia uszczelek w drzwiach, łożysk itd.