Co wiemy o Ioniq 5

turez

Zadomawiam się
Póki co wiemy, że mają się pojawić 3 opcje do wyboru.
Czarny, biały z szarym i biało-szaro-zielony(niebieski?).
Kombinacje kolorów tapicerki i lakierów zobaczysz na pierwszej stronie tego wątku.
Podgląd kolorów tapicerki na filmie z postu #31 (od 7 minuty).
Zaś jeśli chodzi o to czy będą dostępne w Polsce i czy za któreś trzeba będzie dopłacić to dopóki nie ma oficjalnego konfiguratora to nie wiemy.
Nie wiemy też które z tych kolorów to tapicerka skórzana (aczkolwiek jakbym miał obstawiać to powiedziałbym, że ta biało-szara to skórzana ponieważ była na modelach pokazowych, czyli teoretycznie tych najbogatszych), a która to materiałowa bądź skórzano-materiałowa.
Dzięki. Właśnie doczytałem, że tapicerka Terra Brown ma być tylko w Korei. Buuu

Tad

Zadomawiam się
Nie wiem czy w tym wątku czy w innym bo to kwestie bardziej finansowania. Nie maiłem jeszcze do czynienia z Hyundaiem. Chciałbym go kupić w Niemczech na firmę. Czy w Hyundaiu mają dobre opcje finansowania, czy raczej szukać zewnętrznego leasingodawcy? Interesuje mnie konstrukcja leasingu jak w VWnowym "Easy Drive", czy jak Teslowy, czyli po kilku latach oddaje samochód lub mam ewentualnie opcję wysokiego wykupu.

turez

Zadomawiam się
Nie wiem czy w tym wątku czy w innym bo to kwestie bardziej finansowania. Nie maiłem jeszcze do czynienia z Hyundaiem. Chciałbym go kupić w Niemczech na firmę. Czy w Hyundaiu mają dobre opcje finansowania, czy raczej szukać zewnętrznego leasingodawcy? Interesuje mnie konstrukcja leasingu jak w VWnowym "Easy Drive", czy jak Teslowy, czyli po kilku latach oddaje samochód lub mam ewentualnie opcję wysokiego wykupu.
Z tego co wiem to leasingu i wynajmy robi na bazie Arvala. Chyba nie mają swojego banku jak PSA czy gruba Vw

Tad

Zadomawiam się
no właśnie. A patrząc po konstrukcji siedzeń to takie same są na polskiej stronie Hyundaia, więc liczę na to, że to nie jest jakaś opcja tylko dla koreańczyków.

BigB00

Posiadacz elektryka
Ładowanie Ioniqa 5 w rzeczywistych warunkach (jak ktoś chce dokładne punkty z krzywej ładowania to już nie problem):

Jak widać największą moc ładowania >200kW ma w przedziale 29-51%