Coś mnie tu ciągnie jak magnes Y

Bronek

Pionier e-mobilności
Nie muszę, sprawy serwisowe załatwiam aplikacją. Samochody kupiłem via internet. W jakiej sprawie mam rozmawiać? Zakupu? To nie Diler.
Serwisu? Nie potrzebuje. Do tej pory jakoś się udawało dodzwonić, miodu nie ma ale to było w sprawie dostaw. Serwis mi nie potrzebny. Jak na razie na cztery lata kontakt był nawet sprawny. Nie zawsze wszystko na 100% ale w porównaniu z innymi lepszy. Bo wszystko za darmo bez serwisów. Usterki załatwione, gwarancyjnych durnych przeglądów i wymian nie ma i tym samym zdzierania kasy.
Do tego moje wszystkie spore przeróbki i ingerencja nawet w komputer nie pozbawiły mnie gwarancji.
Gdzie w innych Markach nawet maski.niekiedy nie można podnieść.
Od tych spraw jest aplikacja i strona konta. Kupując akceptujesz pewną umowę. Tu nikt nie ściemnia, to jak przy czujnikach. Lament ale kliknęli "zgoda, bioręc bez nich ....
Potem płacz.. Normalka w naszym kraju. Oduczyliśmy się odpowiedzialności, ktoś ma to za nas zrobić

Nie wiem, czy nie próbujesz łyżką swojego dziegciu popsuć komuś beczkę zadowolenia?
Tobie się coś nie udało,... To nie diler? Zamówiłeś przecież internet i nie potrafisz sobie z tym poradzić? Lub pogodzić się z tym, że w umowie możesz być stratny?
Niestety w tych przypadkach trudno o interwencję ale spróbuj do, Holandii nasi i tak nie mają uprawnień. To nie są dilerzy marki w znanym nam pojęciu.
Do komunikacji niezbędnej służy apk i czat. Telefon powinien, ale jest jak jest mamy jeden zapracowany serwis . Można dzwonić do innych w EU,. To kompletnie nie umniejsza zalet produktu. Ty nie masz a już wiesz lepiej, bo próbujesz wybrnąć z sytuacji w którą sam się wpakowales a winę zwalić na innych.

Last edited:

Bronek

Pionier e-mobilności
PS a propos zwrotu kasy za nie odebranie zamówienia . Były przypadki, ale z tego co pytałem w u nas a propos znajomego, to jw nasi tego Ci nie załatwią przynajmniej tak było w ub roku. Natomiast w Niemczech ponoć zwracali? Tylko to jak z Yeti, jest ale nikt go nie widział.Ekipa się zmieniła i większą sprzedaż to i ranga Ząbek wzrosła.... Ale uprawnienia chyba nie?

Wasp

Posiadacz elektryka
Ja jestem w podobnej sytuacji. 3 dzieci. Obecnie mamy leafa i smax. Chcę zrobić zamianę smaxa na Y.

Niestety dzięki koledze z forum (aadamuss) mieliśmy okazję z żoną przejechać się tesla :) No i wiadomo co dalej 😀 Ja już przestałem być obiektywny. Auto jest super.
To nie ma sensu porównywać do Vanów pokroju S-Max, bo wiadomo, że tak wygodnie jak tam nie będzie. Natomiast, jeśli tylko jedno dziecko będzie w foteliku, to myślę, że to się może udać.

Ja sobie daje jeszcze szanse na test: mamy zaplanowany wypad wakacyjny i planuje wynająć (hertz) teslę y na objazdówkę. Przekonamy się niebawem ;)

hunter

Zadomawiam się
Czy ktoś ma miarkę w chałupie i coś mi pomierzy w Y ?
Wymiar przy wykończeniu szyby
Wymiar przy miejscu na łokieć
Tak jak na moim zdjęciu
Porównamy sobie mi nieco

Attachments

• IMG_6278.jpeg
    IMG_6278.jpeg
    1,2 MB · Liczba wyświetleń: 20
  • IMG_6279.jpeg
    IMG_6279.jpeg
    1,4 MB · Liczba wyświetleń: 17
  • IMG_6280.jpeg
    IMG_6280.jpeg
    998 KB · Liczba wyświetleń: 16
  • IMG_6281.jpeg
    IMG_6281.jpeg
    1,4 MB · Liczba wyświetleń: 18
  • IMG_6285.jpeg
    IMG_6285.jpeg
    3,3 MB · Liczba wyświetleń: 20

Wasp

Posiadacz elektryka
ale to nie ma sensu. musisz mieć bardzo wąski fotelik na środku. A dzieciaki po bokach się zmieszczą.
Jak ja włożyłem swój fotelik z Smax do Y Adama, to on zachodził na 1/3 siedzisk po lewej i prawej stronie. A w smaxie, wszystkie 3 są z tyłu komfortowo i wygodnie.

Ja planuje kupić nowy bardzo wąski fotelik dla najmłodszej pociechy (4 latka) na środku. A chłopaki (11 i 8) po bokach.

Michal

Moderator
Jakie rozumiem co to jest za porównanie. Inne foteliki to są przecież :p

Wasp

Posiadacz elektryka
nie, no te same. mamy 2 takie same. Kolorystyka jest inna :)
akurat byliśmy leafem wtedy.

Młoda już teraz jeździ własnie na takim. ale on jest po prostu za szeroki.
A jeśli chodzi Ci o ten z SMaxa na środku, to on też jest dość rozłożysty.