Czemu ludzie sprzedają mx-30 ?

marcinplpl

Nowy na Forum
Witam wszystkich.
Wytłumaczy mi ktoś dlaczego ludzie sprzedają na potęgę te auta w dość atrakcyjnej cenie ?

Czy chodzi tylko to słaby zasięg czy jest może jakiś ukryty powód ?

Marcin

JM&JM

Posiadacz elektryka
jaki realny zasię w zimę ?
dla nowej baterii redaktor szacował 159 km przy niewielkiej degradacji i ładowaniu do 80% pewnie 110 km w mieście

JM&JM

Posiadacz elektryka
tak pierwszy ale jeszcze decyzji ostatecznej nie ma. rozpatruje również toyote c-hr hybryde.
a to dwa różne światy... Przed zakupem zawsze warto zrobić sobie dłuższą jazdę testową w której zderzysz wyobrażenia i marzenia z rzeczywistością. Ja tak miałem gdy chciałem kupić nowe Subaru bo z poprzedniego byłem mega zadowolony. Teraz Subaru to miłe wspomnienie ale na nowy model bym się już nie zdecydował. Wcześniej takie samo rozczarowanie żony, która również chciała zamienić swoje stare Subaru na nowe.

vwir

Pionier e-mobilności
tak pierwszy ale jeszcze decyzji ostatecznej nie ma. rozpatruje również toyote c-hr hybryde.
Masz gdzie ładować (dom, garaż, etc)? Masz fotowoltaikę?

Jeśli nie masz gdzie ładować (mieszkanie w bloku bez możliwości posiadania własnego miejsca postojowego) to daruj sobie elektryka. Jeśli masz gdzie ładować to bierz elektryka, szczególnie jeśli masz fotowoltaikę.

Odnośnie ch-r - znajomi w tym roku kupili, wydali ponad 110tys (używka). W sumie to byli zadowoleni, dopóki ich nie przewiozłem elektrykiem ;) Toyota ma bardzo mało miejsca z tyłu, a ich syn jest raczej z tych wyższych (ok. 180cm). Ledwo się mieści w ch-r. Tymczasem w moim Smarcie (o segment mniejszym) sam stwierdził, że ma z tyłu dużo więcej miejsca i na nogi i nad głową. Toyota im pali malutko (okolice 4l/100km) ale lubi spokojną płynną jazdę. Jakiekolwiek wciśnięcie pedału gazu powoduje hałas zamiast jazdy. Mnie to drażni, ale sam popróbuj i sam zadecyduj co wolisz. Każdy ma inaczej. Z kolei elektryk wciska w fotel i daje większą radochę podczas jazdy. No i nie hałasuje nawet gdy mu wciskasz gaz.

Last edited: