Czemu ludzie sprzedają mx-30 ?

vwir

Pionier e-mobilności
Jakiego elektryka sensownego kupię w cenie 70 tys zł. ?

Jaki segment? Jaki zasięg? W grę wchodzi Leaf II albo BMW i3, przy czy to auta lokalne. Na trasy się nie nadają.
Jeśli na dalsze wyjazdy to koreańczyki (Hyundai Kona, Kia Niro, Kia Soul), najlepiej z dużą baterią (64kWh). Może być też Renault Zoe (minimum ZE40, najlepiej ZE50).
Już lepszym wyjściem od MX30 są nawet stellantisy (Peugeot e208, Opel Corsa, Citroen eC4).

marcinplpl

Nowy na Forum
Tak jak pisałem wcześniej potrzebuję auto do jazdy do pracy codziennie tylko około 10 km. i sporadyczne wypady do miasta do 50 km. Duż bateria zbędna. Do innych potrzeb mam w garażu benzyniaka.
Nissan wgląda mi ciekawie. Francuskie auto raczej odpada. Bmw chyba trochę małe. W aucie będzie też fotelik dla 4latka. Budżet powiedzmy do 70 tys.

vwir

Pionier e-mobilności
Do wyjazdów max 100km w jedną stronę Leaf jest bardzo dobrym wyborem. Na dalsze wyprawy nie polecam. Miałem przez 4 lata.

Ronin78

Posiadacz elektryka
W Kraczkowej, mieszane uczucia, jakiś ukr to prowadzi popatrz na spód pod zderzakiem, jakiś taki udrapany, aż bym musiał u siebie zajrzeć bo wydaje mi się że coś tam brakuje. Jesteś z Rzeszowa może? Trzeba tak czy inaczej Leaf Spy'em kontrolnie sprawdzić.

JM&JM

Posiadacz elektryka
Tak jak pisałem wcześniej potrzebuję auto do jazdy do pracy codziennie tylko około 10 km. i sporadyczne wypady do miasta do 50 km. Duż bateria zbędna. Do innych potrzeb mam w garażu benzyniaka.
Nissan wgląda mi ciekawie. Francuskie auto raczej odpada. Bmw chyba trochę małe. W aucie będzie też fotelik dla 4latka. Budżet powiedzmy do 70 tys.
W tym budżecie to zdecydowanie Leaf sprawdzi się lepiej od MX30 no i do rozważenia jeszcze Kia/Hyundai. Jak dobrze poszukasz to można i starszą Teslę S wyszperać byle nie po szkodzie calkowitej

Ev3

Pionier e-mobilności
Nie będziesz nim jeździł mając elektryka.
Uwierz na słowo, każdy tak miał.
Więc od razu kup takiego, który na trasy się choć trochę nadaje.

Soul 64 kWh to byłaby idealna opcja.
Potrafił przejechać nawet 400 km w trasie.