Czemu ludzie sprzedają mx-30 ?

Grzesiek

Pionier e-mobilności
Pojawiła się wada mx30.
Przy cofaniu zolte linie nie odzwierciedla położenia kół.
Ja nie zauważyłem, bo z lusterek glownie korzystam.
Poza tym świetnie się jeździ. To rekompensuje te drzwi.
Chociaz jedyna wada jest to, że musi otworzyć moje drzwi aby coś włożyć do tyłu. Taki dyskomfort niesamowity.
Z fotelikami czy wysiadaniem nie ma problemu.
Zasięg? Rewelka. Ustawilem limit do 70% bo i tak za dużo dla żony.

xplde

Fachowiec
Dla mnie Mazda MX-30 jest fajnie zrobiona. Uważam, że rzeczywistość motoryzacji w obecnym wydaniu jest dość pragmatyczna i niewiele ma wspólnego z pięknym, godnym podziwu przedmiotem użytkowym. Dodatkowo, rynek niejako wymusza brak tego jednego najlepszego samochodu i bardzo dobrze. Producenci zaspokajają różne gusta i potrzeby. Żeby daleko nie szukać, gdyby nie było Lotusa( wg. standardów forumowych całkowicie niepraktyczne auto) bardzo możliwe, że nie byłoby Tesli, która jest uważana za wzó® ;). Tylko tak naprawdę czego? Poza tym mamy tendencję do optyki przez nasze krzywe okulary. A to tylko złudzenie. Iluzja. Pamiętam PRL w którym wszyscy mieszkali w tak samo wyposażonych mieszkaniach i jeździli takimi samymi samochodami, było praktycznie i równo ale czy chcemy do tego dążyć? W końcu, MX-30 niekoniecznie była robiona pod gusta Polaka? Mamy zalew chińczyków, wszyscy się cieszą bo CCC ale tak po prawdzie czy to jest dobry kierunek to się okaże za kilka lat. Na pewno będzie pragmatycznie.

Eljal

Fachowiec
Pojawiła się wada mx30.
Przy cofaniu zolte linie nie odzwierciedla położenia kół.
Ja nie zauważyłem, bo z lusterek glownie korzystam.
Poza tym świetnie się jeździ. To rekompensuje te drzwi.
Chociaz jedyna wada jest to, że musi otworzyć moje drzwi aby coś włożyć do tyłu. Taki dyskomfort niesamowity.
Z fotelikami czy wysiadaniem nie ma problemu.
Zasięg? Rewelka. Ustawilem limit do 70% bo i tak za dużo dla żony.
zasięg rewelka! za dużo dla żony! … i obudziłem się z tego pięknego snu, gdzie byłem samcem alfa, a elektryki miały „zasięg rewelka” 😂😂😂

boa

Posiadacz elektryka
zasięg rewelka! za dużo dla żony! … i obudziłem się z tego pięknego snu, gdzie byłem samcem alfa, a elektryki miały „zasięg rewelka” 😂😂😂
Gdzie tacy ludzie jak Ty się rodzą? Rycerze - tzn zakute łby. To że ktoś jeździ dziennie 1000km to nie znaczy, że ktoś inny nie może potrzebować tylko 10-50-150 czy 200km! Kiedy to do Ciebie dotrze? Hmmm już wiem. Nigdy 😂😂😂

Grzesiek

Pionier e-mobilności
Zona jedzie gdy musi. Tylko wokoło bliskiego komina. Rocznie myśle, że zrobi w granicach 5tyś km.
Czy uważaasz, że to co ma MX30 to za mało? Póki co 2x się ładowałem. raz do 80% teraz do 70%. Myśle, że raz w tygodniu to będzie ok.
Większej baterii by nie wykorzystała a degradacja przez czas i tak by ją zjadła.

Dla mnie z kolei zasięg M3 LR też jest za mały. Dlatego bujam się z większą ilością aut. A chciał bym tylko/aż 2.

Eljal

Fachowiec
Gdzie tacy ludzie jak Ty się rodzą? Rycerze - tzn zakute łby. To że ktoś jeździ dziennie 1000km to nie znaczy, że ktoś inny nie może potrzebować tylko 10-50-150 czy 200km! Kiedy to do Ciebie dotrze? Hmmm już wiem. Nigdy 😂😂😂
Tam, gdzie żyją inteligentni ludzie, którzy nie dają sobie wmówić marketingowego bełkotu o filozofi na jezdzca. Gdzie 100 km nigdy nie będzie 300, ani 500 nawet w dizajnerskim stylu. Proszę o odrobinę kultury.

Eljal

Fachowiec
Zona jedzie gdy musi. Tylko wokoło bliskiego komina. Rocznie myśle, że zrobi w granicach 5tyś km.
Czy uważaasz, że to co ma MX30 to za mało? Póki co 2x się ładowałem. raz do 80% teraz do 70%. Myśle, że raz w tygodniu to będzie ok.
Większej baterii by nie wykorzystała a degradacja przez czas i tak by ją zjadła.

Dla mnie z kolei zasięg M3 LR też jest za mały. Dlatego bujam się z większą ilością aut. A chciał bym tylko/aż 2.
to proponuje pamiętać, żeby ładować do 50%, tak najlepiej przechowuje się nieużywane baterie.

boa

Posiadacz elektryka

Niektórzy nie zrozumieją tego i dalej będą zaśmiecać forum / wątek.
Tam, gdzie żyją inteligentni ludzie, którzy nie dają sobie wmówić marketingowego bełkotu o filozofi na jezdzca. Gdzie 100 km nigdy nie będzie 300, ani 500 nawet w dizajnerskim stylu. Proszę o odrobinę kultury.
hahahha dalej nie dociera, że są na świecie ludzie, którzy jeżdżą mniej niż 300 czy 500km dziennie…. A w razie teoretycznej potrzeby mają czas, żeby naładować auto po drodze na DC

Eljal

Fachowiec
Niektórzy nie zrozumieją tego i dalej będą zaśmiecać forum / wątek.

hahahha dalej nie dociera, że są na świecie ludzie, którzy jeżdżą mniej niż 300 czy 500km dziennie…. A w razie teoretycznej potrzeby mają czas, żeby naładować auto po drodze na DC
hahahha. Wszystko oby w porządku.
Wsiądź do swojego Batmobilu jak nazywasz tesle i pojedź gdzieś daleko bez zasięgu i bez dostępu do internetu. Świat Ci podziękuje 🙏
Tak, jest czarna jak na batmobil przystało. Taki żart filozoficzny. Nie japoński, dlatego nie rozumiesz.