Cześć

Sambor

Zadomawiam się
Teraz już oficjalnie - od wczoraj jestem użytkownikiem Forda Capri :) brany w programie ambasador, więc teraz trochę przyjdzie poczekać na papiery od Arvala zanim się złoży wniosek o dopłatę.
Narazie za mną pierwsze 60km, ale sama przyjemność.
A tu na podjeździe u teściów:
1000010090.jpg

Jaceq

Pionier e-mobilności
Cześć,

Gratulacje. Wygląda bardzo fajnie. Czekamy na relacje z użytkowania :)

nabrU

Moderator
@Sambor, Możesz przypomnieć szczegóły oferty na Twoje Capri?

Bosman71

Znalezione...jeżdżę!
Super sprawa :) Rób relacje i opowiedz nam jak Ci się użytkuje :)

Sambor

Zadomawiam się
@nabrU Ostatecznie wyszło mi koło 1800/miesiąc brutto.
Ale dobrałem pompę, pakiet kamer i lakier (bo w kanarku niestety mojego zestawu wyposażenia nie było).

nabrU

Moderator

Bisek

Fachowiec
Czy z umowy wynika ewentualna cena wykupu czy ma to być ustalone za dwa lata?
Wspomniane wcześniej, to jest najem i nie ma ceny wykupu. Ale.

IMO Arval z Fordem trochę przelicytowali i jak zaczną wracać ambasadory za dwa lata to będzie chryja:

Pozytywy:
1. Ford sprzedaje Arvalowi po dobrych cenach (poniżej rynkowych) więc księgowo się zgadza z prognozowaną utratą wartości i czynsz niski.
2. Wykup (jak dobrze zagrasz) będzie taniej niż używka.

Negatywy:
1. Platforma MEB jest przestarzała (a właściwie to już była w momencie wprowadzenia na rynek)
2. Arval za dwa lata będzie miał w cholerę niesprzedawalnych aut (po cenach jakie wynikają z ksiąg rachunkowych)
3. W związku z pkt. 2 jeśli oddajesz auto to bez prawnika nie podchodź. Będą kosić za wszystko maksymalne stawki.

Podsumowanie:

Jak wziąłeś wynajem z perspektywą wykupu po dwóch latach - będzie Pan zadowolony (o ile auto się podoba i wady MEB nie są istotne)

Jeśli wziąłeś na dwa lata aby zmienić na coś nowego - będzie tragedia i artykuły na plotkarskich portalach 😎