Czujniki ciśnienia w oponach

Dawid1991

Zadomawiam się
Siemka. Wymieniłem opony i wyświetla mi się cały czas komunikat o tym, że brak ciśnienia w oponach. Przejechałem około 20km i nadal to samo. Dziwne jest to że na ekranie za kierownicą pokazuję błąd i wartość wszędzie 0.0 a na głównym wyświetlaczu pojawiają się normalnie odczyty l. Tylko dwie opony są pomarańczowe. Czy to normalne i mi zniknie, czy coś jest nie tak?

Attachments

• IMG_20221222_145720.jpg
    IMG_20221222_145720.jpg
    2,2 MB · Liczba wyświetleń: 8

PeBruY

Zadomawiam się
Poczekaj do jutra, u mnie po wymianie też się dziwne rzeczy wyświetlały. Tobie pokazuje sensowne wartości, więc może jeszcze nie wyczyścił błędu, mimo że odczyt jest już poprawny.

vwir

Pionier e-mobilności
Skasuj wskazania z menu samochodu. Możliwe, że zamienili koła miejscami i muszą się od nowa zaprogramować. Miałem podobnie gdy ciśnienie spadło mi poniżej jakiejśtam wartości - mimo dopompowania pokazywał, że jest za niskie. Zresetowałem z menu, przejechałem kawałek i mu przeszło.

wemar

Fachowiec
Po serwisie kół auto może stracić z nimi komunikację. Wyświetla się wtedy pomarańczowy znacznik przy kole i wartość ciśnienia może spaść do zera. Należy kontynuować jazdę do momentu, aż przy wszystkich kołach pojawi się cyfrowa wartość ciśnienia. Jeśli nadal świeci się pomarańczowy wskaźnik ostrzeżenia, należy wybrać z menu funkcję kalibracji/zerowania wartości ciśnienia.

Auto > Ustawienia > Pojazd > Ciśnienie opon > Naciśnij i przytrzymaj, aby zapisać.