Czy cos ostanio dzieje sie z GSM w teslach ?

facet

Fachowiec
Jadąc dziś do Piotrkowa z Jaworzna wlasciwie większość czasu miałem przekreślony zasieg GSM. To jakaś normalna sytuacja czy u mnie coś sie dzieje? Nigdy nien mialem braku zasięgu a ostatnio dwa razy. Oczywiście łączność premium wykupiona.

umcus

Pionier e-mobilności
Mi działa sterowanie z apki i podgląd. Ale już odtwarzanie z pendriva to loteria. Raz na 10 razy mogę podejrzeć, a tak to się spis nagrań ładuje i ładuje.

melwas

Nowy na Forum
U mnie 2 dni temu zaczęło wariować, zasięg pojawia się i znika. Serwis robi diagnostykę, zobaczymy co powiedzą — mam nadzieję, że to coś z infrastrukturą a nie jakiś problem z hardware. W Service Mode połączenie komórkowe swieci się na czerwono.

Edit: A i reset z rolek raz pomagał a raz nie :)

Screenshot 2025-06-05 at 15.59.08.2.png

Last edited:

Jusand

Posiadacz elektryka
Mi dziś to samo się zrobiło. Reset z rolek i zasięg wrócił. Widziałem że na Facebooku też pisali o tym, więc podejrzewam że to jakiś problem "globalny" a nie konkretnie samochodu.

qb4hkm

Pionier e-mobilności
Tesla w PL uzywa Tmobile, a on ostatnio dziala bardzo zle.
No nie wiem, mamy w biurze w garażu anteny t-mobile, służbowy telefon śmiga jak złoto a Tesla traci zasięg.

Wczoraj w trasie straciłem zasięg, przełączyłem na hotspot z telefonu(t-mobile).

Miałem to wczoraj, a więc problem poza Teslą
o której? Mi urwało około 20:10

Last edited:

nabrU

Moderator