Czy coś z tego będzie?

Robsonics

Posiadacz elektryka
Nie zadajesz pytań tylko wrzucasz linki do jakichś artykułów ... jak jeden nie wypalił.. to dawaj kolejny.
Szef Mazdy negatywnie wypowiada się na temat polityki unijnej i traktowaniu BEV jako jedynej słusznej drogi jako alternatywy dla klasycznych paliw.
Ale rozumiem, że to forum to fanclub elektryków, więc tutaj elektromobilność traktowana jest jak nowa religia.
No cóż, mogłem się tego domyślić.
Jedynie elektyki i przeważnie Tesla... nic tu po mnie.

Olecki

Pionier e-mobilności
Szef Mazdy negatywnie wypowiada się na temat polityki unijnej i traktowaniu BEV jako jedynej słusznej drogi jako alternatywy dla klasycznych paliw.
Ale rozumiem, że to forum to fanclub elektryków, więc tutaj elektromobilność traktowana jest jak nowa religia.
Problem w tym że ten gość pierdzieli głupoty. Nikt nie zabrania producentom pracować nad innymi rozwiązaniami niż BEV. Tylko że UE wyznaczyła konkretną datę do której chce się pozbyć nowych klasycznych ICE a ciężko się spodziewać że do tego momentu ktoś wymyśli i wdroży do produkcji jakąś nową i przełomową technologię. Z drugiej strony czekać niewiadomo ile na jakiś wynalazek bez bata nad głową też bez sensu bo nikt nie miał by ciśnienia na zmiany. No ale ma facet pole do popisu, jak mu się uda to pewnie zgarnie duży kawał rynku.

nnnnn

Pionier e-mobilności
Chyba masz na myśli byłego szefa.

EDIT a nie nie mazda tylko Toyota straciła szefa który nie chciał EV

Last edited:

Robsonics

Posiadacz elektryka
Mazda 🤣 Autorytet sobie wybrał. Firma, która w 2022 szczyci się wprowadzeniem dużego SUVa z ropniakiem pod maską. Może jeszcze na Toyotę się powoła i jej postękiwania.
Ropniakiem, ale przygotowanym pod Euro7. Coś, czego nie potrafią zrobić inne marki, poza pełnymi elektrykami. A tak Mazda stawia na alternatywne podejście

Olecki

Pionier e-mobilności
Akurat Mazda jako jedyna robi duże silniki, które spełniają obowiązujące normy spalin. Więc potrafią uzyskać ten sam efekt inną drogą. Dlatego nie zamykają się na elektryki
Jak to takie sprytne bestie to kto im broni dostosować się do nowej normy obowiązującej od 2035 (0g CO2 na km)? Mają pole do popisu, a w jakiej technologii to zrobią to już ich sprawa.