Czy jest w tej ofercie jakiś haczyk? IONIQ 2022

sebomomo

Nowy na Forum
Cześć
Rozważam zakup używanego ioniq.
Znalazlem taką ofertę w dobrej cenie i roczniku ale to 400km ode mnie.
Czy ktoś może sprawdzał to auto?
2 tygodnie temu bylo za 49900, tydzień temu za 44900, teraz 42900.
Dzwoniłem to do naprawy jest klapa, zderzak, belka - takie elementy jestem w stanie sam wymienić w garażu o ile dokupie w kolorze :)
Nie ma żadnego kabla do ładowania ale jak będę miał swój to mogę sprawdzić czy się prawidłowo ładuje.
Co o tym sądzicie, widzicie tu jakiś haczyk?
Na co zwrócić uwagę przy zakupie?
Z góry dzięki za pomoc
Sebastian

mikxo

Fachowiec
W ogłoszeniu niby osoba prywatna, ale wyszukując numer telefonu mamy ogłoszenie na cotygodniowy bezpośredni import z Francji ;) I w takich ogłoszeniach zastanawia to, że skoro koszt naprawy jest taki niski, to dlaczego sami nie naprawią i nie zarobią na tym dużo więcej?

krzyss

Pionier e-mobilności
Jest jeszcze kwestia tego ze auto jest z francji… takie auta zazwyczaj kraj opuszczaja bez baterii.
Ja bym sie pokusil przez zakupem o jakis raport z car fixu czy innego auto dns’u :)
Celowo nie daje nazw zeby nie polecac konkretnego. Jednak warto zaplacic 50zl zeby czegos wiecej dowiedziec sie o aucie.

krzyss

Pionier e-mobilności
Ukrywanie numeru VIN nic dobrego nie wróży 🤣
Ukrywaja zeby potem takie serwisy nie sledzily danego auta. Teraz coraz czesciej tak sie dzieje. Ja tez ukrywam i podaje jak tylko ktos poprosi

S

Skasowane_na_zyczenie_2025-03-25

Gość
Haczyk polega na braku VIN.
skoro koszt naprawy jest taki niski, to dlaczego sami nie naprawią
Chodzi o koszty pracy i koszty procedur ASO. Jeżeli naprawia ASO to cena może być niebotyczna. Poza tym we Francji takie auto (po szkodzie całkowitej?) dostaje zakaz poruszania się. Czyli tylko na eksport i staje się niejako "bezwartościowe" na tamtym rynku.

krzyss

Pionier e-mobilności
Sprzedający przesłał mi nr VIN i ten nr pasuje do tego auta. Przesłał mi też więcej zdjęć. W rozmowie bez pytania sam powiedział że zajmuje się sprowadzaniem i handlem autami.
Wykupiles jakis raport ?

Michal

Moderator
Sprzedający przesłał mi nr VIN i ten nr pasuje do tego auta. Przesłał mi też więcej zdjęć. W rozmowie bez pytania sam powiedział że zajmuje się sprowadzaniem i handlem autami.
Szukałeś tego VINu w google?