Ale leaf nie kosztuje więcej niż Mazda... Właśnie w tym problem. Swoją drogą: leaf też ma podgrzewanie baterii.
No i nie chodzi o problemy z wchodzeniem, tylko o parkowanie pod marketem (pomiędzy innymi samochodami) i na przykład próba wyciągnięcia dziecka z fotelika. Powodzenia.
A jeśli auta nie masz zamiaru używać na dalszych trasach to jakie to ma znaczenie czy ma chłodzenie baterii i CCS?
Jak rozmawiałem z ludźmi znającymi się na technice to jednak wskazywali, ze jest różnica

Kazdemu wg gustu i potrzeb, jedna osoba doceni kwestie premium, inna nie. Jedna osoba chce tradycyjne drzwi i je potrzebuje, inna lubi coś innego, a jeszcze inna prawie nie używa tylu, bo dzieciak chce jeździć i tak z przodu, a to jest drugie auto w domu. Gdyby każdy myślał tak samo i miał te same potrzeby i te same możliwości, to produkowany byłby jeden model auta na świecie

wiec spokojnie Panowie

ja po prostu mówię subiektywnie swoje odczucia jako osoba, która prawie kupiła leafa, ale na szczęście odkryłem mazdę i jestem bardzo zadowolony (tzn zona)