Sliszue
Zadomawiam się
Niestety nie mam już czasu jak kiedyś oglądać co weekend 40 minut materiału z każdej wersji FSD jaka wychodzi.Część osób pamięta, co Elon mówił co rok, i przestała zwracać uwagę na to, co faktycznie potrafią samochody.
Zresztą jeśli ktoś tak robił jak ja to na pewno zauważył, że rozwój wcale nie jest oczywisty i regresje w nowych wersjach nie wskazywały na bliskie rozwiązanie problemu autonomii.
Po roku oglądania dochodzi się do wniosku że 90% maja rozwiązane, ale pozostałe 10% kluczą już latami, żeby ogarnąć i końca nie widać.
W tym momencie widzisz, że druga firma już teraz oferuje na masową skalę na dzisiejszym rynku (nie za rok) 250 tysięcy przejazdów tygodniowo i zabiera 20% przejazdów miejscowo Uberowi.
Jest 2025 rok. Fajnie było żartować parę lat temu z Waymo i Volkswagena i czekać aż Tesla ich zje. Nie okazało się to prawdą, więc teraz kolej na Teslę, żeby odzyskała wiatr w żagle faktami, bo w to, że ktoś mówi, że za rok to już na pewno będzie super niestety żadne normals nie uwierzy.
Sam byłem omamiony tymi zapowiedziami wszystkimi i miałem kupować Tesle, ale ani FSD nie ma, ani super baterii, ceny też wcale nie jakieś super dobre porównując na przykład do Koreańców.