Olecki
Pionier e-mobilności
Argument z oponami jest z dupy wyjęty bo opony nigdy nie były sprzedawane jako środek opałowy. Samochód został kupiony, jeździ lata drogami i nagłe zakazanie używania go 'bo tak' jest ingerencją w prawo własności.Mocno przesadzasz z tą perspektywą. Nie wiem czy jakiś tam hipotetyczny zakaz zostanie wprowadzony, ale jeżeli ktoś w końcu zrobi tanie (!) fsd, to pokaże się ono błyskawicznie we wszystkich segmentach. Dla jasności, tak wyglądał 40 lat temu kalkulator:
View attachment 29984
Zrób sobie z prywatnych opon ognisko w prywatnym ogródku. Taki prosty przykład. Konstytucja gwarantuje ci prawo własności, ale już nie mówi, że możesz z posiadanymi przez siebie rzeczami robić co ci się żywnie podoba.
A co do aspektów ekonomicznych i społecznych, to nie wiem dlaczego większość tego wątku koncentruje się na prywatnym samochodzie, ewentualnie taksówce? Przecież w realiach pojazdów autonomicznych takie prywatne pojazdy praktycznie tracą sens. Po co mi "posiadanie" samochodu, skoro taniej zaspokoję swoje potrzeby komunikacyjne w inny sposób? Jeżeli przejechanie 1km "własnym samochodem" będzie mnie kosztowało 1zł, a przejechanie tego kilometra taksówką 0.8PLN, to pozostanie jedynie irracjonalny argument "wolę mieć". W dodatku ta automatyka może rozwinąć zupełnie nowe rodzaje zachowania np. możliwość zaoszczędzenia czasu na dowożeniu dzieci do szkoły, samodostarczająca się pizza
A co do aspektów ekonomicznych - przyjmijmy że w Polsce jest około 25 milionów pojazdów , zakładając że tych autonomicznych będzie potrzeba mniej - liczmy 18 milionów sztuk żeby pokryć zapotrzebowanie w godzinach szczytu - ile zajmie produkcja tych 18 milionów sztuk (tylko dla naszego jednego kraju) i kto wyłoży kasę na szybką wymianę całej floty - mowa tu (przy optymistycznych założeniach dotyczących ceny) o bilionach złotych. Szczególnie że posiadając już samochód poruszanie się nim będzie tańsze od taxi bo taxi to nie instytucja charytatywna i do kosztów energii doliczy sobie swój zysk. Inny temat będzie w przypadku konieczności wymiany pojazdu, wtedy przy dylemacie zakup czy taxi raczej kupować nie będzie się opłacać.