kborzy

Zadomawiam się
Dzień dobry,

Pierwszy raz będę brał taki leasing i ciężko mi określić czy oferta jest opłacalna.
Mam propozycję wynajmu nowego pojazdu w w wysokości 1300 brutto z assistance (i samochodem zastępczym) i serwisem , bez wkładu własnego na okres 2 lat. Do tych opłat dojdzie jeszcze ubezpieczenie.
Warunek taki, że na pojazd będzie brana dotacja ale to firma leasingowa bierze te dotację. Wartość ofertowa auta 130 tys. zł brutto. Auto chcę oddać na koniec umowy.

Specjalnie nie podaje marki auta czy firmy leasingowej , bo nie jest to aż takie konieczne.
Patrząc na parametry takie jak cena auta a cena czynszu miesięcznego jak ocenianie czy to dobry stosunek ?

Czy możecie się podzielić swoimi doświadczeniami, jaki poziom raty bruttop przy danej cenie auta udało się wam osiągnąć w wynajmie długoterminowym?

ElementBN

Zadomawiam się
1000037844.jpg

I druga
1000037845.jpg

Takie dostałem oferty na ioniq5 najem na 3 lata. Pierwsza to z opcją wykupu, druga bez.

Last edited:

Esiak

Fachowiec
Ja pytam o ofertę, dostałem taką, z której na 99% nikt nie skorzysta:). Że tym handlowcom nie szkoda czasu, albo może trafi się baran?
Albo nie chcą sprzedać auta...ja nie wiem, że są jakieś "ambasadory", to sprzedawca powinienem mi powiedzieć

Volvo ex30 ze stoku są po 800 miesięcznie, tyłko mi jakoś nie leży ten samochód.
pokaż te oferty po 800 na ex30, jeśli dostałeś taką...